Blog Isabella Lodewijk: Back in Shape

Blog

Blog Isabella Lodewijk: Back in Shape

Fashion mom Isabella Lodewijk woont samen met haar vriend Danny Holla en hun eenjarige zoontje Nevan Nox in Amsterdam. Na een jaartje full time te hebben genoten van het moederschap is het nu weer tijd voor nieuwe uitdagingen. In haar blog neemt ze jou mee in dit avontuur, geeft ze een kijkje in haar (stylish) leven en geeft ze haar ongezouten mening over het moederschap.

Back in Shape

De meest gestelde vraag op mijn Instagram is wat ik eet, hoe vaak ik train en hoe ik aan die sixpack kom. Of te wel hoe ik weer in “shape” ben gekomen na mijn zwangerschap.

Ik ben er van overtuigd dat dit van meerdere factoren afhangt. Je voeding, beweging (lees de hele dag achter mijn kind aanlopen) wat je bouw is, maar ook andere dingen spelen een belangrijke rol voor mij. Ben ik gestrest, dan merk ik dat meteen. Ik probeer daarom niet alleen te sporten, maar ook in andere aspecten voor mijzelf te zorgen. Zo bezoek ik regelmatig een fysiotherapeut, een osteopaat en manueel therapeut. Ik geloof er namelijk heilig in dat je goed voor je lichaam moet zorgen. Want je hebt er maar een en daar moet je zuinig op zijn.

Maar goed, mijn voeding. Ik ben geen deskundige en wil ook niemand te kort doen of adviseren, maar dit is in ieder geval wat voor mij werkt.
Nu moet ik zeggen dat mijn zo geheten zwangerschapskilo’s er bizar snel afgingen. Ik zou eigenlijk niet weten hoeveel ik ben afgevallen, want ik heb mezelf tijdens de zwangerschap of er na, nooit gewogen. Ik wilde mij er niet door laten leiden tijdens de zwangerschap en de kleine groeide gewoon goed.
Dus die zwangerschapskilo’s, eigenlijk heel simpel, gewoon niet slapen. (Grapje). Het eerste jaar heb ik nauwelijks geslapen en ik heb een jaar lang borstvoeding gegeven! Hierdoor ging het in rap tempo er af. Iets te rap eigenlijk en ook te veel. Nu ik gestopt ben met borstvoeding is mijn gewicht weer gewoon stabiel.

Na ongeveer een maandje ben ik thuis heel rustig met oefeningen begonnen. Ik was bevoorrecht dat mijn lieve Engelse vriendin personal trainer is en bereid was om mij thuis te trainen. We zorgden er voor dat eerste mijn buikspieren weer engaged waren voor ik echt zou beginnen met trainen. Dit heb ik regelmatig laten scannen bij een pilates en fysio kliniek in Londen. Omdat ik door die major slaap te kort niet moest denken aan trainen, ging ik lekker iedere dag wandelen. We woonden destijds aan zee, dus dat was ook nog eens mooi meegenomen!

Na 5 maanden heb ik kennis gemaakt met het fenomeen pilates. Dit werd mij aangeraden omdat ik heel veel last had van mijn onderrug en heiligbeen/stuitje. Dit was verschoven en gebroken bij de bevalling. Ook had ik nog de zo geheten holle zwangerschapsrug en stond ik scheef. Na ongeveer 20 lessen en wat bezoeken aan de osteopaat en manueel therapeut was ik weer helemaal pijn vrij.

Maar goed, nu ben ik nog steeds niet begonnen over mijn voeding. Ik ben nogal een wispelturig persoon dus het kan maar zo eens zijn dat dit volgende week weer anders is. Enfin. Ik probeer al een lange tijd zo veel mogelijk koemelk te vermijden. Ik merk dat ik minder energie heb als ik daar te veel van neem en opgeblazen gevoel heb. Na het zien van ‘What the health’ probeer ik ook minder vlees en andere dierlijke producten te eten. Verder zorg ik er voor dat ik geen maaltijden over sla en probeer ik elke dag te koken. Dit gaat zeker niet elke dag op hoor met zo’n kleine. Soms heb je simpelweg geen tijd om iets gezonds voor jezelf te maken. Ik geloof niet heel erg in al die hypes van superfoods dus ik eet wel gewoon elke dag brood, pasta en rijst. En chocolade. Dat is mijn quilty pleasure. Ik eet dus eigenlijk niet perse heel gezond, wat meestal wel gedacht wordt. Wij hebben een notenboer bij ons op de hoek zitten die tot 21.00 uur ‘s avonds open is, dus ik spring geregeld nog op de fiets om pindarotsjes, yoghurtrozijnen, bonbons en andere lekkernijen te halen. Zo erg eigenlijk haha!

Om weer even terug te komen op pilates, hier geloof ik dus heilig in. Het geeft je niet alleen lange spieren, maar corrigeert ook je lichaam. Voor mij de perfectie combinatie. Nu train in zo’n 6 maanden ongeveer 4 keer in de week bij PLTS. High intansity pilates en barre classes and I love it! Ben je benieuwd hoe dit er nou uit ziet, check hier onder dan even een kleine sfeer impressie :-).

Blog-Isabella-Lodewijks-Pret-a-Pregnant
Blog-Isabella-Lodewijks-Pret-a-Pregnant-7
Blog-Isabella-Lodewijks-Pret-a-Pregnant-6

Blog-Isabella-Lodewijks-Pret-a-Pregnant-5

Blog-Isabella-Lodewijks-Pret-a-Pregnant-4

Blog-Isabella-Lodewijks-Pret-a-Pregnant-2

Blog-Isabella-Lodewijks-Pret-a-Pregnant-3

 

 

Add a comment

Reacties

  1. Gala zegt:

    Zó herkenbaar!! Die zwangerschapskilo’s, borstvoeding en slapeloze nachten haha…

    X Gala

  2. iris zegt:

    Nou ik ben al 2.5jr snachts nog.op met onze dochter en groei alleen maar. We krijgen haar ook nauwelijks op bed dus qua sporten doe ik mijzelf echt te kort. In de wandelwagen wil/wou ze amper dus.. onze zoon was alles anders.

Geef een reactie