Baby & Kids

Cybex introduceert sensorsafe voor autostoelen

CYBEX introduceert Sensorsafe, een nieuwe technologie voor i-Size autostoelen die mogelijke kritische situaties voorkomt. Het controlesysteem Sensorsafe is met name voor families die met kinderen in de auto reizen ideaal. Het waarschuwt bijvoorbeeld als een kind uit de gordels komt, alleen in de auto gelaten wordt of als een kind te lang in de autostoel zit.

Sensorsafe bestaat uit een clip die is bevestigd aan het harnassysteem die via Bluetooth in verbinding staat met een smartphone app. De technologie wordt geactiveerd zodra de Sensorsafe Clip wordt gesloten. In het geval van een mogelijk gevaarlijke situatie voor het kind ontvangen ouders een notificatie en een geluidssignaal op de smartphone zodat ze direct kunnen reageren.

De Sensorsafe Clip maakt het lastig voor kinderen om zich uit het harnassysteem te bevrijden. Het systeem constateert wanneer de clip is geopend en meldt dit direct aan de bestuurder via de app met een bericht en een geluidssignaal.

De geactiveerde Sensorsafe Clip meet doorlopend de temperatuur in de auto en meldt het aan de bestuurder wanneer de omgevingstemperatuur van het kind te hoog of te laag – en dus kritisch of gezondheidsbedreigend – is. Dit voorkomt oververhitting of onderkoeling van het kind.

Daarnaast zorgt het systeem ervoor dat kinderen niet alleen worden achtergelaten in de auto. Wanneer de bestuurder de auto verlaat en het kind nog in de autostoel zit dan zal de Sensorsafe app de bestuurder op een bepaalde afstand van de auto een melding sturen om niet te vergeten het kind uit de auto te halen. Als er binnen vijf minuten niets veranderd is, wordt er een notificatie gestuurd naar een noodcontact waarin dit gemeld wordt en waar de auto zich bevindt.

Lange reizen met kinderen worden door deskundigen niet aangeraden, maar soms zijn ze niet te vermijden. Sensorsafe geeft een melding als de aanbevolen reistijd van maximaal twee uur verstreken is.

De CYBEX en gb i-Size autostoelen uitgerust met Sensorsafe zijn vanaf nu in de winkel verkrijgbaar. De Sensorsafe app is verkrijgbaar voor iOS en Android en is in verschillende talen beschikbaar.

http://cybex-online.com/nl

 

Add a comment

Geef een reactie