Beauty

REVIEW: Philips Sonicare DiamondClean Smart

Vroeger werd er gezegd dat elk kind je een kies kostte, want zwangerschap, hormonen, een ander eetpatroon hebben allemaal invloed op je gebit. Daarom is juist die extra aandacht voor je gebit zo belangrijk, want wanneer weet je of je goed poetst. Ook kun je door veranderingen opeens last van bloedend tandvlees tandvlees krijgen. Het is ook belangrijk dat je hier extra aandacht aan besteedt. Met de nieuwste Philips Sonicare DiamondClean Smart wordt tandenpoetsen wel heel makkelijk gemaakt. Door de bijbehorende app op je telefoon krijg je de beste begeleiding, wordt er een op maat gemaakt programma voor jou gemaakt en wordt al je poetsdata verzameld, welke je ook met je tandarts kan delen. Philips heeft mij gevraagd om deze super de luxe tandenborstel te reviewen en mijn ervaring te delen met andere moms.

janine-breukhoven-philips

Design
Het voelt alsof je een hele mooie aankoop hebt gedaan. Bij het ontvangen van de luxe box had ik niet het gevoel dat ik een nieuwe tandenborstel kreeg, maar voelde het meer als een paar chique schoenen. De packaging is gelikt en ja het is chiquer dan de oude vertrouwde Philips Sonicare die ik overigens al jaren trouw gebruik. Wij hebben de blauwe metallic uitvoering met rosé details. Het pakket bestaat uit de hendel, die gepersonaliseerd kan worden en hierdoor door het hele gezin gebruikt kan worden. Een glas, dat tevens werkt als de oplader, een travel kit, 4 opzetborstels en mondwater.

De Sonicare app en de Smart Sensortechnologie
Wat is er precies nieuw en speciaal aan deze Sonicare? Het woord ‘smart’ is toegevoegd. En dat heeft alles te maken met de app voor op je telefoon waar deze tandenborstel aan is gekoppeld en de Smart Sensortechnologie. De app -die gratis te downloaden is voor Android en IOS- laat zien hoe je poetst en geeft je tips en aanwijzingen hoe het beter kan. In de app kun je jouw persoonlijke problemen en doelstellingen aangeven (eventueel samen met je tandarts of mondhygiëniste) en dan kun je een gepersonaliseerd programma volgen om de problemen aan te pakken en je doelstelling(en) te behalen. Denk aan minder tandplak, gezonder tandvlees, wittere tanden en een frissere adem. De Smart Sensortechnologie wordt ondersteund door drie verschillende sensoren: de locatiesensor (zodat de app weet waar de borstel zich in de mond bevindt), de bewegingssensor geeft het aan als je te snel poetst of te snel heen en weer gaat en de druksensor geeft aan als je teveel druk zet. De druksensor zorgt er ook voor dat de lichtring op het handvat van de tandenborstel gaat branden als je teveel druk zet tijdens het poetsen. Dit zorgt ervoor dat jij de koningin van het tandenpoetsen wordt.

Processed with VSCO with a4 preset

 

Ging je vroeger langs de tandarts om te vragen of je wel goed hebt gepoest? Met de Diamond Clean kom je niet meer met lege handen aan bij de tandarts, want je kunt als je wilt ook de data die je verzameld hebt in de app over jouw poetsprogramma´s delen met je tandarts. In ieder geval is er geen onzekerheid meer, je wéét nu hoe je poetst!

Omdat er naast sensoren in de handle ook een chip in de opzetborstel zit, herkent de handle welke opzetborstel erop gezet is en welke instellingen hierbij horen. Zo kan ieder gezinslid zijn/haar gewenste opzetborstel met bijbehorende instellingen kiezen en kun je de handle delen met het hele gezin! Als je zonder de app poetst, krijg je wel de waarschuwingen van de tandenborstel, maar zie je niet welke plekken je overgeslagen hebt. Zodra je weer verbinding met de app maakt, laadt hij de poetsgegevens weer in.

Processed with VSCO with a5 preset

Bij elektrisch tandenpoetsen is het belangrijk dat je de tandenborstel zelf het werk laat doen en dat je het borstelkopje in een hoe van 45 graden houdt en vervolgens langzaam langs de tanden, kiezen en tandvleesrand laat bewegen. Een beetje meepoetsen is prima. Het is meest effectief als je een vast poetsroutine aanhoudt, zoals rechtsboven beginnen, dan rechtsonder, dan linksonder en dan linksboven. Dit kun je in de app aanpassen in een volgorde die jouw voorkeur heeft. De tandenborstel zelf geeft een piepje als het tijd is om de andere kant te poetsen en na 2 minuten (of 3 minuten, ligt aan de poetsstand die je kiest (deep clean is een intensieve reiniging van 3 minuten) schakelt hij automatisch uit.

Onlangs heb ik een mooie tutorial video opgenomen met deze Rolls-Royce onder de tandenborstels. Kijk mee voor nog meer informatie en tips van mij.

 

Tot slot zet ik graag nog even de belangrijkste plus punten voor je op een rij:

·         Zekerheid: deze slimme tandenborstel geeft goed inzicht in hoe je poetst en hoe je jouw poetsgedrag kunt verbeteren. Uit onderzoek is gebleken dat je tot wel 10 x meer tandplakverwijdering kunt bereiken dan met een handtandenborstel.

·         Persoonlijk: je geeft je eigen problemen en doelstellingen aan en krijgt een aangepast poetsprogramma om dit te aan te pakken en te bereiken

·         Complete mondverzorging: van schone en witte tanden, tot schone tong en frisse adem. Je kunt rekenen op 100% meer verwijdering van tandaanslag en verkleuringen in slechts 3 dagen  en daarnaast zal je tandvlees een stuk gezonder worden in slechts 2 weken.

·         Design: de tandenborstel ziet er mooi en luxe uit, zeker met het oplaadglas en reisetui erbij

Ook proberen? Surf dan snel naar de website of stuur deze link naar manlief voor Sinterklaas! Wil jij de Philips Sonicare DiamondClean Smart winnen? Dan heb ik goed nieuws voor je, want ik mag namelijk 2 sets weggeven. Wat moet je doen? Abonneer je op ons YouTube Kanaal en laat een comment achter waarom jij kans wilt maken op deze hele fijne set!

Add a comment

Reacties

  1. Nancy schreef:

    Echt een fantastische winactie!
    Ik heb een comment achtergelaten op jullie YouTube kanaal onder de sonicare review video. Ben benieuwd!! Ik ben moeder van 2 jongens en in verwachting van een derde baby 🎉 Wonder boven wonder. Ben echt blij!!!

  2. Sophie schreef:

    Ik wil heel graag kans maken op deze tandenborstel, omdat ik graag een nieuwe tandenborstel wil en deze er prachtig uitziet!! Ik ben bijna jarig dus dat zou een leuk cadeau zijn.

Geef een reactie