Beauty

TRIED & TESTED: Sculpsure binnen 25 minuten 24% vet weg zonder pijn?

Verwoede pogingen om de laatste zwangerschapsskilootjes kwijt te raken? Tegenwoordig zijn er heel veel behandelingen die vetreductie beloven. En laatst kregen we de uitnodiging om ook de SculpSure te testen, een nieuwe innovatie op het gebied van body contouring en inmiddels een grote hit in Hollywood!

De SculpSure is een niet pijnlijke laser behandeling die in 25 minuten een vetreductie beloofd van maar liefst 24% in het behandelde gebied. De lancering vond plaats bij KNAP Institute en wij mochten deze laser als een van de eerste in Nederland testen. Tuurlijk hebben we ons van te voren goed ingelezen en kwamen we er al snel achter dat deze behandeling een grote hype is onder de celebs in Hollywood. Zo ook Kyle Richards, van de Real Housewives show in Beverly Hills, en hey zei heeft maar liefst 4 kids en zit helemaal strak in het pak!

Maar wat houdt deze veelbelovende behandeling in? Voor het resultaat moeten we nog even geduld hebben want dit is pas zichtbaar tussen de 6-12 weken na de behandeling…gelukkig wel op tijd voor de zomer dus :).

De SculpSure is een product van Cynosure en Cynosure is echt de grootste fabrikant op het gebied van medisch esthetische lasers en zij hebben nu als allereerste een FDA goedgekeurde hyperthermische laser ontwikkeld voor het effectief verwijderen van hardnekkig vet. Klinkt helemaal als een mond vol maar waar het op neer komt is dat de vetcellen verhit worden door de laser en deze worden vervolgens in een tijdbestek van 6 tot 12 weken op een natuurlijke manier afgebroken en afgevoerd. De laser gaat super nauwkeurig te werk waardoor omliggend weefsel niet beschadigd kan worden. De vetcellen worden wel doeltreffend beschadigd en daarom gaat het lichaam ze daarna opruimen. Deze vetcellen komen dan dus ook niet meer terug!

Op het apparaat zijn koppen aangesloten en deze koppen worden op je buik en of flanken geplaatst en vastgemaakt op de huid met banden. Er zijn vier koppen aanwezig en afhankelijk van hoe groot het te behandelen gebied is kan er met 2,3 of 4 koppen gewerkt worden. Vervolgens begint de laser met het koelen van de huid waarna vervolgens de warmte komt. De temperatuur kan stijgen tot zo´n 42-47 graden en de warmte wordt elke keer afgewisseld met een koeling periode. We vonden de behandeling niet pijnlijk al is het wel even ongemakkelijk als de koppen heel warm worden, maar net wanneer je denkt oh dit is vervelend koelt het systeem de koppen zelf weer af. Je kunt ook aangeven als je het te warm vindt want de laser beschikt over verschillende standjes.

De behandeling duurt dus maar 25 minuutjes en als het goed is verlost de laser je binnen 12 weken van een vetlaagje. We moeten nog even geduld hebben betreft ons resultaat, maar over een paar weken geven we jullie weer een update hierover!

SculpSure behandelingen zijn binnenkort te boeken bij diverse cosmetische klinieken en de adviesprijs ligt tussen de € 650 en € 1000 afhankelijk van het behandelde gebied.

www.sculpsure.com

Demo met model

Demo met model

Add a comment

Geef een reactie