Blog

Blog mommy Anouk Yve: Karma is een bitch

Anouk is de power vrouw achter creatorsofdesire.com. Na 5 jaar neemt Anouk het dappere besluit te stoppen met het uitgeven van haar 'eerste kindje' om zich te kunnen focussen op haar 8 maanden oude zoon Teun en haar nieuwe bedrijf, content consultancy agency Büro Hasthag. Er zitten immers maar 24 uur in een dag. Na 5 jaar Engeland woont Anouk op dit moment samen met haar gezin in Stockholm voor het werk van haar vriend. Tijdens haar zwangerschap heb je de avonturen als mommy-to-be al kunnen volgen op Prêt à Pregnant en ook nu kan je een maandelijkse column van haar verwachten. Hoe mixed deze carriere vrouw werk met het moederschap? 

Vroeger verafschuwde ik slonzige moeders. Van die types met vogelnestjes-haar in joggingbroek en wallen zo grauw als asfalt op een regenachtige zondagmiddag. 'Kom op,' dacht ik dan: 'hoeveel moeite kost het nu eigenlijk om jezelf van een beetje rouge, mascara en een touche eclat-tje te voorzien? Hup trek wat leuks aan, tover een lach en geloof me dat (niet te) pruim (en) gezicht ziet er een stuk beter uit.' Ik nam me stellig voor om nooit zo te worden. Plechtig..

Dat was toen.

Ik kijk in de spiegel en zie mijn doffe huid een zucht slaan. Om mijn benen niets meer dan mijn favoriete huisbroek van Rituals – zo eentje die je tot aan je borsten kan optrekken en dus in de regel nog minder sexy is dan een klassieke joggingsbroek. Mijn haar heeft een landingsbaan aan uitgroei en mijn wenkbrauwen mogen ook wel eens worden bijgewerkt. Ik moet overigens wel oppassen nu het weer lente is. Dan leggen alle vogels een ei, zomaar op mijn verwilderde kruin.

Moeder zijn is bij wijlen verdomde zwaar. Zoveel weet ik nu ook wel – dag in dag uit. Opstaan, luier verschonen, fruithap maken, spelen, eten geven, spelen, verschonen, verschonen, eten maken, eten geven, in bad doen, voorlezen, op bed doen, speen schoonmaken, fles schoonmaken, huishouden doen, werken, manlief pamperen. Aaaargh.

Was ik maar iets genuanceerder geweest in mijn gedachten over moeders.

Karma is een bitch.

Je volgt me via Instagram @anoukyve en op Snapchat waar kleine Teun ook regelmatig voorbij komt 'AnoukYve'

Tot snel x

Add a comment

Geef een reactie