Editor’s Note: “Momspiration”

Blog

Editor’s Note: “Momspiration”

Geel, groen, arm, rijk het maakt niet uit wie of wat je bent, maar volgens mij geldt het bijna voor alle ouders dat je het beste wilt voor je kinderen. En dat is ook waar ik me de laatste tijd veel mee bezig houd. Doe ik het wel goed qua opvoeding van de kinderen, gaat alles goed op school, hoe gaat Fabian om met zijn vrienden, werk ik te veel, ben ik wel een leuke partner en wil ik dit leven nog wel zo indelen?

Ik wil gewoon alles! Mijn agenda is ingedeeld en gepland rondom de schooltijden van Fabian en nadat vier oppassen in 3 maanden de revue hebben gepasseerd gaan we het helemaal zelf doen. Maar dan vraag ik me serieus af: Moet je dit allemaal wel willen en kan dit in de praktijk? Ontbijt, school, kids, halen brengen, was, huishouden en dan ook nog gezellig zijn? Let’s be honest….. Je bent geen SUPERWOMAN.

Steeds vaker word ik gevraagd om mijn mening te geven als “Lifestyle Expert” bij presentaties, maar ook bij bedrijven. Vind dat nog steeds heel gek, maar na zes jaar in deze business vind ik het wel een mooie verandering en toevoeging aan mijn werk. En dit heeft me aan het denken gezet en ik vind het een podium om te laten zien dat ik niet alleen in het zogenaamde “luxury segment” zit, maar ook gewoon een moeder ben die alle problemen en issues heeft. Ik ben niet vies van mooie spullen, maar iedereen die de laatste fashion volgt ziet dat ik negen van de tien keer in Zara of H&M loop.

Zo was ik echt beledigd door een klant die een samenwerking terug trok omdat wij te “high end” zouden zijn. Excuse me…. Zoals ik zei is Instagram mijn etalage, waar je alleen je mooie goederen en perfecte momenten laat zien. Maar believe me, ik zit heel vaak met mijn handen in het haar, te huilen achter mijn laptop, in de stress op kantoor en wil mijn hoofd heel regelmatig tegen de muur bonken.

Ok de frustratie is eruit, dus terug naar het verhaal… Een paar weken mocht ik aanschuiven bij Hello Fresh en praten over avondeten, de bereiding en het ritueel. Heerlijk vond ik het om mijn echte ervaringen te delen en eerlijk te zeggen dat ik geen tijd heb om alles vers te bereiden. Natuurlijk als ik zou kunnen dan zou ik de hele dag de stad doorgaan om de meest verse producten te halen, alles zelf thuis te bereiden, stond ik brood thuis te bakken en was er geen een “E-nummer” te vinden in mijn keuken. Maar helaas pindakaas. Hoe erg ik ernaar streef om zo gezond mogelijk te eten is het gewoon reality dat ik soms ook uit een potje kook, “onverantwoorde” dingen in huis heb en de kids het hele bad volgooien met een gele flacon babyzeep.

Ik doe heel bewust geen interviews meer, alleen als ze related zijn aan mijn bedrijf. Het stadium om over mijn kleding of stijl te praten vind ik niet meer van toepassing. Natuurlijk maak ik een uitzondering, maar het is niet waar het voor mij om draait. En om eerlijk te zijn vind ik het vreselijk als mensen me volgen of alleen interesse hebben in mijn outfits. Mijn business en de kids zijn belangrijk. Het grootste compliment kreeg ik van vriendin Iris (moeder van twee, waanzinnig lieve, mooie en slimme vrouw met een hart van gouden een van mijn inspiraties). Die mij vrijdag avond tussen onze cocktail workshop een “Momspiration” noemde. Ik moet echt zeggen dat het een van de mooiste en liefste complimenten is die ik in tijden heb gekregen. Als ik met mijn verhalen en ervaringen andere moeders kan inspireren dan ben ik echt een gelukkig mens.

Als ik interviews doe krijg ik altijd de vraag “Wie en wat inspireert jou?” Het antwoord is dat simpel. Ten eerste mijn ouders en daarnaast mijn waanzinnig lieve groep vriendinnen en vrouwen waar ik mee omringd ben die mij altijd blijven inspireren. Ik geloof heel erg in empowerment. Dat we elkaar als vrouwen onder elkaar moeten helpen, motiveren en inspireren. En dat we met z’n allen zo veel meer kunnen bereiken door onze krachten te bundelen. Nu ik even een zwaardere periode heb gehad (die nu officieel is afgesloten) realiseer ik me nog meer hoe mijn vriendinnen me overeind hebben gehouden, al het gezeur hebben moeten aanhoren, maar alle issues hebben kunnen omzetten in een motivatie om weer door te pakken.

Enfin, het enige wat ik wil zeggen is dat er geen goed of slecht is qua opvoeding of qua keuzes als moeder. Iedereen doet het op zijn eigen manier. Of je me verschrikkelijk vind of graag mijn blogs leest, kijkt naar The Mom Vlog of snel weg klikt als je mijn piepstem hoort, ik hoop alleen dat ik nog lang een “Momspiration” mag zijn.

XXX

Janine

P.s. Alle liefde van de wereld voor mijn dierbare vriendin Hazjar

Editors note Momspiration

Add a comment

Reacties

 1. Ricarda schreef:

  Eerlijk geschreven!! Zo herkenbaar voor ouders.. je wilt zo veel maar kan alleen nr 1 zijn voor je kids want dat blijft toch het aller belangrijkste 😊
  En Iris is zeker een topper, met positieve feedback en inspiratie ❤️
  Ga aub zo door met schrijven, het is erg mominspiration voor andere moms.
  Het hoeft allemaal niet zo perfect te zijn want in elke huishouding zit er een Mom met de zelfde gevoelens.
  Xx

 2. Sonja schreef:

  Je bent geweldig Janine altijd eerlijk en vrolijk en knap en een super mom. Ga zo door ik ben fan

Geef een reactie