Blog

Julia weigert de fles, maar toch moest Jacqueline 5 dagen weg

Jacqueline Steenbeek is former Miss Netherlands 2013, working as a midwife and besides that, she recently opened an ultrasound practice in Diemen called Baby Glimpse Prenataal Echocentrum. She is a hard working woman who is besides a business woman, also the mother of baby Julia. Every two weeks you can read her blogs on pretapregnant.com were she gives us a glimpse of her life as a mom, business woman and lifestyle.

De stress van de “negenmaandenbeurs”

Vier maanden geleden heb ik mij aangemeld voor de negenmaandenbeurs om te gaan echoën, dit om meer naamsbekendheid te krijgen voor mijn praktijk. Wat een stress!! Ik moest mijn stand inrichten, promotiemateriaal regelen en misschien nog het meest stressvolle; ik moest 5 dagen lang oppas regelen voor Julia. En dat terwijl zij nog steeds borstvoeding krijgt en de fles inmiddels weer weigert.

De stress begon omdat ik van alles nog moest regelen met betrekking tot de beurs. Ik heb nog nooit zoiets gedaan dus alles was nieuw en er kwam van alles op me af. Het belangrijkste, het echo apparaat, kon ik gelukkig lenen van GE Healthcare. Dat was erg fijn aangezien ik geen idee had hoe ik mijn eigen apparaat moest vervoeren. Dat apparaat is loodzwaar en ook vrij prijzig, dus je wil niet dat daar wat mee gebeurt. Ik kreeg een prachtig model en het werd gehaald en gebracht door een chauffeur. Ook de ligtafel deden ze erbij. Probleem 1 opgelost.

Vervolgens moest de inrichting geregeld worden. Van een plant, tot een tv, en van een paar stoelen, tot het gordijn, je moet overal aan denken en het moet allemaal passen. Gelukkig rijdt mijn vriend een wat grotere wagen dus daar paste veel in. Dan het regelen van een banner, flyers en ander promotiemateriaal. Zowel fysiek als via de social media kanalen, alles moet duidelijk, stijlvol en gewoon goed zijn. Ook de stand zelf was een punt. Gelukkig kon ik de stand delen (wat scheelde in de prijs) met een vriendin die prachtige baby producten verkoopt. Dus samen rond te tafel over hoe we de stand zouden verdelen qua ruimte en hoe in te richten. Waar komt de scheidingswand? En waar zet ik alles neer? Gelukkig verliep deze communicatie vlekkeloos en een mooie stand was het gevolg.

Dan het inplannen van de afspraken die online zijn gemaakt. Ik was via Facebook, Instagram, email, whatsapp en telefonisch bereikbaar dus met twee telefoons in de hand was ik constant afspraken aan het inplannen.  Natuurlijk erg prettig dat mensen je, na drie maanden geleden gestart te zijn, nu al weten te vinden. Maar als er nog zoveel te regelen viel kwam ik soms handen te kort.

In het begin van deze blog had ik het over twee soorten stress. De eerste is nu bekend, maar de tweede was ik misschien nog wel ongeruster over. Het gaat natuurlijk om ons kleine prinsesje Julia. Elke dag ben ik of mijn vriend wel met haar. Maar aangezien mijn vriend mij nu alle dagen op de negenmaandenbeurs hielp, hadden we de stress om oppas te vinden. Maar erger nog, hoe zou ze het doen met alle andere gezichten waar ze nu een hele dag mee moest doorbrengen. We proberen haar niet eenkennig op te voeden en dat werpt gelukkig wel haar vruchten af. De buurvrouw, twee vriendinnen, schoonzus en moeder, ze hebben allemaal geweldig goed hun best gedaan om voor Julia te zorgen. Een enorme geruststelling dat ze in goede handen was, maar Julia heeft 1 probleempje. Ze drinkt namelijk niet uit de fles. Of rechtstreeks uit de borst, of anders niet. We hebben alles geprobeerd. Verschillende flessen. Verschillende tuutjes, het maakt allemaal niet uit, ze moet er niks van weten. Intussen hadden we haar al wel kennis laten maken met voeding uit potjes en die gaan er prima in. Het is geen moeilijke eter gelukkig. Fruit, groenten, hele gepureerde maaltijden met vis, ze eet alles. Daar ligt het probleem ook niet. Wel bij het vocht wat ze tot zich neemt. Geen fles dus. Veel laten drinken voordat we naar de beurs gingen en ’s avonds wakker maken als we weer terug kwamen van de beurs om dan weer te drinken. Het is niet ideaal, maar gelukkig werkte het verassend genoeg prima. Als de oppas toch merkte dat ze behoefte aan vocht had, lieten ze Julia gewoon uit een bekertje drinken. Rechtstreeks aan de lip. Het ging niet heel soepel allemaal maar ze kreeg in ieder geval iets binnen.

Zoals jullie wel gemerkt hebben, ben ik na deze paar hectische weken heel wat grijze haren rijker geworden. Ik ben dan ook erg blij dat zowel de beurs voor mijn business als de zorg voor mijn kindje zeer succesvol waren. Nu is het eindelijk weer tijd om weer wat meer te kunnen gaan sporten! Meer hierover lees je in een van mijn volgende blog.

Wil je in de tussentijd op de hoogte blijven van mijn activiteiten? Volg mij dan op Instagram @jacquelinesteenbeek

Tot snel!!

Liefs x

Jacqueline

Add a comment

Geef een reactie