Blog

Photo Diary Colette van Steenderen: Een weekendje Amsterdam

Colette van Steenderen is 30 jaar, moeder, verloofd en ze woont met haar vriend Roy en zoontje Don in Nijmegen. Coco, dat is hoe vrienden haar noemen, houdt van gezelligheid, eten en drinken en met familie en vrienden bijkletsen. Daarnaast is ze sinds maart 2016 de importeur van Sleepyhead in de Benelux. In haar blog geeft ze een kijkje in haar drukke leven vol gezelligheid. 

“Ik heb het W geboekt… in Amsterdam… voor Valentijnsdag… volgend weekend… lekker samen 2 nachtjes weg?” Roy, zo heet mijn vriend, keek me met een vraagteken aan. Ik ben echt een ramp met verrassingen voor me te houden. Het was veel leuker geweest als ik het op een leuke kaart had geschreven voor hem, maar ik wilde het gewoon gelijk vertellen (hij zat net 2 seconden op de bank). Ik was gewoon trots dat ik nu hem een keer kon verassen en verwennen.

Zo gezegd, zo gedaan: wij gingen een weekendje weg voor Valentijnsdag. Lekker twee ochtenden uitslapen, in hoeverre dat kon… De eerste ochtend (zaterdag) werden we gewekt door trams die langs reden. We dachten eerst nog dat er iemand met een dikke koffer over de gang rolde. Tingeling, tingeling, kadoekkadoek, nee, het waren echt de trams! Ik had mijn vriend al gewaarschuwd toen we de kamer binnenliepen vrijdagavond, maar die vond mij weer een zeurpiet, nou daar had hij mooi spijt van.

De tweede nacht zijn we verhuisd naar een kamer aan de binnenkant van het hotel, geen uitzicht op het prachtige paleis maar wel heerlijk stil – en daar kwamen we voor. Het paleis konden we toch wel bezichtigen vanuit de Sky Bar in het hotel.

Ons Valentijn-weekendje was een weekend vol shoppen, eten en drinken… en natuurlijk eten en drinken… en drinken!

Nieuwe liefde - Dionysus

Nieuwe liefde – Dionysus

Zo besloten wij om voor het inchecken eerst een bezoekje te brengen aan de Foodhallen in Amsterdam. Zoveel van gezien op Instagram maar nooit geweest, dus daar moesten we heen. Eerst natuurlijk een rondje gelopen langs alle standhouders, ik kwijlde bij iedere stand, want we hadden zo’n mega honger!

Ik wil altijd alles proeven en dus graag wat delen, maar Roy zegt altijd: “Ik kan heel goed delen hoor! Door één!” Natuurlijk heb ik mijn zin doorgedrukt en hebben we een heerlijke hotdog gedeeld, broodje prosciutto ham en een hamburger.

Foodhallen - eten en drinken stop 1

Foodhallen – eten en drinken stop 1

Daarna vertrokken we richting het hotel. Daar hebben we ons even opgefrist en gefacetimed met onze kleine Don en ’s avonds zijn we hapje gaan eten bij Izakaya. Deze stond ook bovenaan ons lijstje. Nomnomnom wat was dit lekker! Vooraal de crispy rice met tuna tartaar en de beef tetaki. Deze dishes waren zooo lekker dat we ze gewoon twee keer hebben besteld. Daarna nog een ronde met sushi en lekkere wijntjes… Normaal ben ik niet zo van de toetjes, maar er zat een stel naast ons die een toetje voorgeschoteld gekregen en wow, dit zag er heerlijk uit! “Die wil ik ook!” schreeuwde ik zowat uit enthousiasme. Chocolate Snow heet het gerecht. Nomnomnom!

Izakaya - Chocolate Snow en een cocktail voor mij natuurlijk

Izakaya – Chocolate Snow en een cocktail voor mij natuurlijk

Dit hebben we dus twee keer besteld...

Dit hebben we dus twee keer besteld…

Zaterdagochtend ontwaakten we, buiten de herrie van de trams, met een laagje sneeuw. Niet echt bevorderlijk voor een dagje shoppen op de planning. M’n vriend blij natuurlijk, ik niet. We zijn snel de Bijenkorf ingedoken, haha, hier geen last van sneeuw hoor. Ik heb hier een mooie nieuwe Gucci tas gescoord. De kleine Dionysus. Hier nog even rond gesnuffeld en toen een taxi gepakt richting de PC. Het sneeuwde inmiddels niet meer.

Good morning snowy Amsterdam

Good morning snowy Amsterdam

Na een rondje PC hadden we beiden wel een hapje en natuurlijk een drankje verdiend. Op naar Momo’s! Dit is ook weer een geweldig mooie zaak met lekker eten, drinken en geweldige cocktails. Niet te vergeten de prachtige mannen die achter de bar stonden om deze voor te bereiden.

Na shoppen... Momo's

Na shoppen… Momo’s

Vermoeid pakte we een taxi richting ons hotel. Daar heb ik nog even een tukkie gedaan terwijl vriendlief zijn mail in dook (workaholic). ‘S avonds hadden we een reservering bij Mr. Porter. Wow, wow, wow, wat hebben wij hier heerlijk gegeten! We konden niet kiezen dus hebben drie voorgerechtjes gedeeld. Tonijn ceviche (OMG als ik er aan denk wil ik deze NU!), tartaar met kaviaar en carpaccio. Ik had geen trek in carpaccio, maar ben blij dat we deze toch hadden besteld, ook echt zalig. Als hoofdgerecht hadden we een groot stuk vlees – the boyfriend’s choice.

Yummy tartaar & carpaccio bij Mr. Porter

Yummy tartaar & carpaccio bij Mr. Porter

We zaten trouwens aan de chefs table. Dit houdt in dat je naast elkaar zit aan een bar, met meerdere mensen, en je kan lekker de chefs begluren. In het begin dacht ik “mmm, minder leuke plek”, maar toen we er eenmaal zaten vonden wij dit het leukste plekje van de zaak. Tussendoor kregen we shotjes van de chef 😉 Altijd leuk toch! We gingen vroeg naar bed, we waren gesloopt!

Mojito aan chefs table Mr. Porter

Mojito aan chefs table Mr. Porter

De volgende dag voordat we terug gingen naar onze boy wilden we nog even ontbijten bij Bulls & Dogs. Ik zag altijd  fantastisch versierde milkshakes, hot-chocolates & andere lekkernijen voorbij komen, dus ja, daar moest ik natuurlijk heen.

Wat een gezellige milkshake he - Bulls and Dogs

Wat een gezellige milkshake he – Bulls and Dogs

Dit hebben we nog gedeeld na die mega shake - Bulls & Dogs

Dit hebben we nog gedeeld na die mega shake – Bulls & Dogs

Ik kreeg een enorme aardbeien milkshake! Versierd met marshmallows, sprinkles en slagroom. Ja ik heb hem helemaal op! Erg he! Daarna hadden we nog een bekende hotdog met crispy onion rings gedeeld. “Als je iets hoort knallen dan ben ik het” zei ik tegen m’n vriend. Met onze buikjes gevuld en twee extra kilo op de teller vertrokken wij richting huis naar onze allergrootste liefde!!!

En dan krijg je deze foto ... snel terug!

En dan krijg je deze foto … snel terug!

Add a comment
Anniek den Boer

Anniek den Boer

Geef een reactie