Lifestyle

Leeuwarden Weekend Tip: De Reuzen van Royal de Luxe

Het weekend is begonnen. Wat ga jij doen? Woon je in de buurt van Leeuwarden dan hebben we een leuke tip voor je want op dit moment vindt is het grootste straattheater van de wereld daar op bezoek: De Reuzen van Royal de Luxe.

Leeuwarden bereidt zich voor op honderdduizenden bezoekers. Wereldwijd stonden tientallen miljoenen mensen oog in oog met het grootste straattheater ter wereld. Na Berlijn, Guadalajara, Liverpool, Londen en Montréal bezoeken De Reuzen van Royal de Luxe op 17, 18 en 19 augustus voor het eerst in de geschiedenis Nederland.

Royal de Luxe is een Frans gezelschap dat straattheater maakt met reusachtige mechanische marionetten. De groep werd opgericht in 1979 door Jean Luc Courcoult en is gevestigd in Nantes. Royal de Luxe is ongetwijfeld het bekendste straattheater in de wereld. Hun Reuzen reisden vele kilometers voor optredens in Canada, Mexico, Chili en IJsland.

Gisteren vond de opening plaats maar vandaag en morgen kun jij een kijkje nemen bij de reuzen! Voor meer informatie klik je hier.

 

Add a comment

Geef een reactie