Q&A

Prêt à Pregnant Talks with…Roxeanne Hazes

Nog heel even en dan verwachten Roxeanne Hazes en haar verloofde Erik hun eerste kindje, een jongetje. We kennen Roxeanne natuurlijk allemaal als de dochter van en zelf rockt zij ook het podium als zangeres. Vorig jaar bracht zij haar debuutalbum ‘In mijn bloed’ uit en daarvoor zong zij het oeuvre van haar vader. Op Instagram heeft zij de hashtag #zwangeres in het leven geroepen en is ze openhartig over haar zwangerschap. Vandaag vragen wij haar alles over haar zwangerschap, het aanstaande moederschap en nog veel meer.
Gefeliciteerd met je zwangerschap! Hoe kwam je er achter dat je zwanger was? Wist je het al voordat je de test had gedaan?
Ik hoor Erik nog zeggen: “Nou, jij bent gewoon zwanger, hoor.” Hij heeft flink wat te verduren gehad tijdens de eerste weken, want ik was heel emotioneel en kattig. Ook kon ik niet tegen bepaalde geurtjes, zoals de rookmachines tijdens mijn shows. Ik moest er bijna van spugen, zo vies. Het vermoeden dat we zwanger zouden zijn was er dus wel.

Heb je last van zwangerschapskwaaltjes?
In het begin was ik de hele dag misselijk. Daar heb ik gelukkig geen last meer van. Nu heb ik heel erg veel last van mijn bekken, geregeld harde buiken en inmiddels twee schoenmaten groter, omdat ik extreem veel vocht vasthoud. Tijdens mijn shows sta ik een uur. Daarna breng ik ook nog ongeveer anderhalf uur staand tijd door met mijn fans. Dat is behoorlijk zwaar.

Je hebt openhartig verteld over een eerdere miskraam. Heeft het lang geduurd voor je weer zwanger was?
Wat voor de één lang is, zal voor de ander kort zijn. Bij ons duurde het een half jaar voordat we weer een positieve test hadden. Het ‘ontzwangeren’ vond ik echt heel heftig. Ik heb me zelden zo onzeker gevoeld als vrouw. Tot maanden daarna bleef ik last houden van extreme bloedingen en krampen.

Zorgt de eerdere miskraam voor onzekerheid tijdens deze zwangerschap?
Absoluut. Volgers met dezelfde ervaring vragen mij vaak om tips, hoe je daar mee omgaat. Ik heb er geen antwoord op, want de eerste weken zijn gewoon heel erg spannend. Wij waren ook veel minder enthousiast toen de test positief was, omdat je blijft denken aan de periode ervoor. Toch vond ik onze miskraam ook heel bijzonder. Erik en ik zijn nog dichter naar elkaar toe gegroeid. Ik had alleen maar Erik nodig. De miskraam gebeurde thuis en duurde dagen. In die periode is Erik van jongen naar man getransformeerd en ik van meisje naar vrouw. Het is zo intens.

Je vertelde dat de miskraam vermoedelijk een gevolg was van stress. Hoe zorg je er deze keer voor dat je ontspannen en happy blijft?
Het zal een combinatie van alles zijn geweest. Stress, een ongezond leven en gewoon de natuur die aangeeft dat er iets niet klopt. Helemaal ontspannen is in mijn vak altijd lastig, maar ik doe wel zoveel mogelijk dingen die ik leuk vind. Mijn shows zijn te gek en de mensen die ik ontmoet zijn super lief. Mijn fans snappen zoveel. Zo was ik laatst ziek en tijdens mijn optreden gaf ik aan dat ik ditmaal de meet & greet moet skippen. Iedereen klapte en riep: “Ga naar huis, meisje. Lekker slapen!” Alleen daarvoor vind ik het al leuk om zoveel te delen van onze zwangerschap.

Je hebt een prachtige buik. Welke maternity merken draag je het liefs?
Ik was inderdaad al snel ‘groot’, haha. Mijn preggy jeans en jogging broeken haal ik bij Prenatal en verder draag ik gewoon nog mijn eigen t-shirts en jurkjes. Alles zit strak en een XL is soms nog te klein, maar ik show mijn buik maar al te graag.

En welk maternity item staat met stip op 1?
Ik postte destijds een foto van mezelf in een Zeeman onderbroek. Hij valt over je buik heen en heeft zelfs een rand van kant. Was online meteen uitverkocht na die actie. Mijn “normale” ondergoed krult om, dus dat draag ik al maanden niet meer.

Je rockt het podium graag met je baby bump. Wat is jouw ultieme mom to-be stage outfit?
Oversized t-shirts, blote benen, schoenen met hoge plateauzolen en een shitload aan make-up. Heerlijk!

Heb je last van cravings? Zo ja waar kun je af en toe wel een moord voor doen?
Niet lachen, want dit is raar… Groene pepers staan standaard in de kleedkamer en keuken. Het kwijl loopt er letterlijk van uit mijn mond, ondanks pittig voedsel niet al te best is, eet ik me hier suf aan. Kipnuggets, daar moest ik niets van weten voor mijn zwangerschap. Nu gaan Erik en ik geregeld midden in de nacht nog even langs bij Mc Donalds voor een doosje.

Is jouw beauty regime veranderd tijdens je zwangerschap?
Voor mijn zwangerschap had ik een egale huid. Nu zit in onder de acne rond mijn mond en neus en niets dat ik daartegen kan doen. Ook pakt mijn make-up niet meer. Ik kan het er zo afvegen. Het rult. Ik zeg wel eens dat mijn zoon waarschijnlijk echt een lekkerding wordt, want hij maakt zijn moeder een partijtje lelijk, haha.

Heb je een beauty tip voor andere moms to-be?
Ik moet mijn buik echt meer insmeren dan ik doe. Het ontgaat me teveel en dat is super stom, wil ik straks nog enigszins een buik zonder striae eraan overhouden. Aan de andere kant vind ik striae ook weer iets moois hebben. Het is het verhaal van onze zoon, onze tijd saampjes. Maar als tip geef ik ‘smeren’ wel mee. De buik van mijn vriendin scheurde langzaam open. Dat wil je niet.

Lees je veel tijdens je zwangerschap? Zo ja welk zwangerschapsboek raad jij aan?
Ik ben meer een ‘lekker op je telefoontje kijken’ type. Google kan je vriend of vijand zijn. Bij onzekerheden raad ik forums absoluut af. Bel daarvoor je verloskundige. Er staat zoveel nonsens. Voor leuke weetjes is de ‘Oei ik groei’ app of ‘24baby’ website een aanrader. Je kunt week per week bijhouden wat je eventueel te wachten staat. Enig! Ook het vernieuwde ‘Oei ik Groei’ boek is een must!

Wat is het mooiste cadeau voor jullie baby tot nu toe?
De 3D/4D echo is wel heel erg bijzonder, hoor. Je krijgt al zo’n duidelijk beeld van je kindje. De draagdoek van Artipoppe wilde ik zo graag hebben en die kreeg ik opgestuurd. Als een kind zo blij ermee, want ik vind het heel erg mooi om mijn kindje straks dicht bij me te kunnen houden.

Heb je al geshopt voor de babyuitzet? En wat staat er nog op je wishlist?
Bijna alles is al klaar en/of staat al. Wij wonen klein, dus moesten even goed passen en meten, maar de kinderkamer is te leuk geworden. We hebben alles zelf gedaan, Erik en ik. Dat vind ik misschien nog wel het leukste eraan. We hebben zo ons best gedaan, met de middelen die we hebben. Wat ik echt nog heel erg graag wil hebben is de ‘4 moms mamaRoo 4’. Ken je het niet? Google het, want dit is echt een uitvinding.

Is er een fashion mom (to-be) waar je naar kijkt voor inspiratie?
Stormi Bree vind ik geweldig. Buiten dat ze een waanzinnig goede zangeres is, is ze ook sinds kort moeder. Haar volg ik op de voet. Bonnie Strange vind ik ook een leuke meid. Weet eigenlijk niet eens wat zij precies doet, maar ze is prachtig, met haar zwangere buik en 70’s look die ze rockt.

Zijn er tradities uit jouw jeugd die je mee wilt geven aan jullie baby?
Ik ging als kind zijnde veel mee naar mijn vaders concerten. Daardoor kon ik me overal aanpassen en vermaakte ik me altijd. Ik wil onze zoon ook veel meenemen. Lekker touren en kattenkwaad uithalen, samen. Ik ben zoveel van huis en wil mijn gezin niet altijd hoeven missen.

Wij kunnen ons voorstellen dat het je jouw vader enorm mist tijdens deze bijzondere periode. Wat willen jullie van hem meegeven aan jullie kindje?
Papa zette zijn gezin altijd op nummer één. En dat zal bij mij niet anders zijn. Erik en ‘hummeltje’ (zijn koosnaam) gaan altijd voor.

Hoe zullen de rollen tussen jou en Erik straks verdeeld zijn als de kleine er is?
Ik heb zo’n mazzel met een man als Erik. Wij werken sinds een paar maanden samen, waardoor we eindelijk hetzelfde ritme hebben. Ik zal dus niet degene zijn die ‘s nachts steeds mijn bed uit moet, omdat Erik vroeg op moet. We kunnen het lekker afwisselen. Ook is hij helemaal niet vies uitgevallen. Als onze hond een diarree explosie krijgt, staat hij als eerste te boenen. Poepluiers zijn voor hem waarschijnlijk geen uitdaging, gelukkig.

Wat vindt hij er van dat hij vader wordt?
Geweldig! Ik noem hem altijd ‘papabeer’, omdat hij zo zorgzaam en beschermend is. Hij is kalm en weet een hoop (hij leest wel degelijk zwangerschapsboeken, haha). Voor mij is hij nu al de beste papa van de wereld.

Welke mom zou jij willen introduceren voor de volgende Prêt à pregnant talks with?
Jipp Heldoorn, natuurlijk! She rocks.

Last but not least… Wat is jouw ultieme tip voor andere pregnant ladies?
Pak je rust, wanneer je lichaam dat aangeeft. Houd de naam zo lang mogelijk voor je, want je naasten zullen er altijd wel iets van vinden. Het is jouw kindje en jij beslist.

Add a comment

Geef een reactie