Prêt à Pregnant talks with… Anneke & Melanie

Q&A

Prêt à Pregnant talks with… Anneke & Melanie

Twee prachtige moms, één passie. Melanie en Anneke staan aan het roer van het prachtige merk Jenest. Melanie heeft twee kids Oliver en Felipe, en nummer drie is onderweg. Anneke heeft een dochtertje, Jackie. Beide moms hebben dezelfde smaak en stijl wat resulteerde in een prachtige klassieke collectie voor baby’s, jongens en meisjes, en moms. Vandaag praten we met deze twee moms over het ontsaan van Jenest, mom life en business.

Twee moeders één merk. Wanneer besloten jullie de krachten te bundelen?

Melanie kwam na aantal jaar gewerkt te hebben in Sydney in 2014 terug naar NL. Ze had in Australië een (web)shop opgericht en wilde dit in Nederland voortzetten, alleen niet in haar eentje. Anneke werkte al 5 jaar in de PR en was toe aan een nieuwe uitdaging. In 2015 besloten we onze krachten te bundelen en Kids to Kids, een boetiek met (vintage) baby en kidskleding te openen. Naast de inkoop gingen we zelf ontwerpen en produceren en door de toenemende vraag naar ons eigen label besloten we ons uitsluitend op ons eigen merk te focussen. De naam Kids to Kids en onze look&feel sloten echter niet aan bij onze visie en we besloten alles om te gooien en een nieuwe branding en merknaam te lanceren. In augustus 2018 werd JENEST geboren.

Hoe vullen jullie elkaar aan? Hoe zijn de rollen verdeeld binnen Jenest?

Melanie is onze creatief en verantwoordelijk voor de productie. Anneke is de commerciële van de twee en is verantwoordelijk voor sales, marketing en communicatie.

Hoe is de naam Jenest ontstaan?

Met de geboorte van een baby verander je van een ‘stel’ in een ‘gezin’. Het gaat niet alleen om de baby, het gaat om de verbinding tussen ouder en kind, en het creëren van een nestje; een gevoel, een plek waar de baby en moeder zich vertrouwd en veilig voelen.

Het assortiment van JENEST is ontworpen voor deze eerste, essentiële fase van een nieuw leven, voor zowel baby als moeder. De collectie helpt je om een ‘nest’ voor de pasgeboren familie te creëren – een toevluchtsoord van warmte en bescherming. Naarmate het kind groeit, biedt JENEST kleding en accessoires voor de momenten die je thuis bij je familie ervaart, maar ook als eerste laag ‘bescherming’ als je de wijde wereld ingaat.

Jullie hebben o.a. gekozen voor een niet-seizoensgebonden collectie. Vanwaar deze keuze?

Ten eerste willen wij een collectie creëren voor ‘je nest’, thuis. Deze sleep- en homewear zijn niet bepaald door trends of seizoenen, maar kunnen het gehele jaar gedragen worden. Onze rompers en pakjes bijvoorbeeld kunnen het gehele jaar gedragen worden, dan wel met of zonder een vestje.

Daarnaast, en als belangrijkste reden, willen wij niet producten creëren die na 1 seizoen al ‘out-of-season’ zijn. Dit vinden wij niet duurzaam. Onze producten kunnen doorgedragen worden en doorgegeven worden aan een broertje of een zusje bijvoorbeeld.

Wat zijn jullie top 5 items uit de all seasons collectie?

  • Onze rompers met kraagje (zowel rond als met polo)
  • Onze babysuits van zacht geborsteld biologisch katoen
  • Onze kids pyjama’s (2-6y)
  • Ons verschoonmatje en onze luieretui voor onderweg, een essential voor minstens 2-3 jaar lang. Zolang er verschoond moet worden.
  • Ten slotte voor de moeders; onze shirts die speciaal zijn ontworpen voor de kraamtijd. Dankzij de knoopjes zijn deze ideaal voor tijdens het borstvoeden, maar ze zijn tegelijk stijlvol en mooi om (kraam)bezoek in te ontvangen.

En de favoriete items uit de fall winter 2018/2019 collectie?

We zijn heel erg blij met ons Portuguese Blossom lijn. Deze zachte bloemenprint is verwerkt in verschillende items, zoals een babypakje, ons verschoonmatje en een babyhanddoek.

Daarnaast hebben we ook een hele mooie long sleeve met een prachtige afwerking in de kraag en de mouwtjes, voor net een mooie stijlvolle touch onder het vestje of de trui.

Wat is jullie ultieme look voor meisjes en jongens voor de koude herfstdagen?

Voor overdag en op pad, onze bio-katoenen rompers of long sleeve met een van onze gebreide vestjes erover.

Voor ’s avonds en in het weekend: Één van onze klassieke katoenen pyjama’s met een gebreid vestje erover.

Wat zou op de baby uitzetlijst van elke new mom moeten staan?

Naast de voor-de-hand-liggende hydrofiele doeken, slabbetjes, rompers, dekentjes, box- en slaappakjes, sokjes, etc, zijn het verschoonmatje voor onderweg (travel changing mat), onze XL muslin swaddle én onze ‘apron-towel’ essentials waar je sowieso onwijs veel plezier van zult hebben en waarschijnlijk zelfs nier meer zonder zou kunnen!

Hoe inspireren jullie eigen kids jullie bij het ontwerpen van de collecties?

Kinderen willen (en verdienen) comfort; makkelijk kunnen bewegen en zachte (bio) stoffen zijn daarbij essentieel. Wij ‘testen’ onze producten altijd op onze eigen kinderen.

Alle items zijn gemaakt van 100 % organic katoen. Waarom is dit zo belangrijk voor jullie?

Alle items zijn gemaakt van hoogwaardige stoffen, hierbij gebruiken we ook biologisch katoen. Kwaliteit en duurzaamheid zijn belangrijke pijlers bij elk product dat we ontwerpen en produceren. We selecteren onze materialen zorgvuldig en zijn binnenkort 100% biologisch. Echter, vanuit Kids to Kids hadden we nog prachtige (niet bio-katoen, maar wel hoge kwaliteit katoen) ‘over’ en wij vinden het ook niet duurzaam om stoffen weg te gooien. We maken daarom onze stoffen op, om vervolgens organisch over te gaan op uitsluitend biologisch katoen.

Het Jenest Atelier is te vinden in Portugal. Wat maakt deze plek zo bijzonder?

Onze band met Portugal wordt verder verankerd door ons fairtrade-atelier in Porto. Dit atelier is kleinschalig en wordt haast uitsluitend gerund door vrouwen. Onze dagelijkse activiteiten worden geleid door een goede familievriendin en sluiten daarom goed aan bij de waarden en tradities die zo kenmerkend zijn voor JENEST.

Hoe combineren jullie het moederschap met jullie nieuwe business?

JENEST is óok ons kindje hierdoor lopen privé en werk uiteraard in elkaar over en gaat het werk ’s avonds en in het weekend gewoon door. Echter, we proberen de dagen waarop we met onze kinderen zijn er ook echt voor hen te zijn. We hebben beiden vaste ‘mama-dagen’ en respecteren die ook erg van elkaar. Family is een key-value voor JENEST, omdat het een key-value voor ons privé is.

Hebben jullie tips voor andere business moms?

Do what you love! En vergeet niet te ‘focussen’. Probeer niet alles tegelijk te doen of te willen doen. Hoewel vrouwen ontzettend goed kunnen ‘multi-tasken’, kunnen we ook niet ALLES. Stel je prioriteiten en accepteer ook dat je gewoon niet alles gedaan krijgt.

 

 

 

Add a comment

Geef een reactie