Q&A

Prêt à Pregnant talks with… Joëlle Witschge

Vandaag praten we met de prachtige Joëlle Witschge. We kennen Joëlle natuurlijk allemaal als model, de dochter van en als Instagram influencer. Ook heeft zij in 2017 meegedaan aan Expeditie Robinson en heeft zij een column in de Beau Monde. Joëlle verwacht samen met haar verloofde Dave haar eerste kindje en het mooie stel is dolgelukkig. En wij willen hier natuurlijk alles over weten!

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Hoe voel je je tot nu toe?
Dank je, ik ben echt heel blij al al voel ik me hondsberoerd haha!

Vanwege complicaties was de kans op een zwangerschap niet heel groot voor jou. Hoe ben je toch zwanger geraakt?

Toen ik 20 was heb ik een voorstadium van baarmoederhalskanker gehad, ik ben een jaar lang onder behandeling geweest en dat was vreselijk! Met een goede afloop natuurlijk, mijn eerste vraag was natuurlijk: kan ik nog wel kinderen krijgen? mijn gynaecoloog zei dat alles super in tact was gebleven en dat ze geen rede zag tot zorgen. Verder weet ik al heel lang dat ik PMS heb, waardoor je menstruatie of heel heftig is of heel lang uit blijft En sinds een paar jaar ook nog eens PCOS, een hormonaal syndroom wat ontzettend vervelend is en waardoor het ook nog eens lastiger is om op een natuurlijke manier zwanger te raken.

Ik wist nooit echt wat ik wilde worden, ik vond zo veel leuk! Maar een ding wist ik zeker, dat was/is dat ik moeder wilde worden. Ik slikte al 5 jaar geen pil, mijn gynaecoloog zei dat de kans 1% was dat ik zwanger kon raken dus hoopte toch stiekem op een wondertje! Dave en ik hadden besloten om een tandje bij te gaan zetten in het nieuwe jaar, aangezien ik volop bezig was met trainen voor alle sportieve bezigheden waar ik mij voor op had gegeven. We hadden wel vast een afspraak gemaakt in het ziekenhuis, alles laten checken en ik kreeg pilletjes, waardoor m’n baarmoederwand dunner zou worden. Na ons doktersbezoek besloten we meteen om bij de apotheek die pillen op te halen voor in het nieuwe jaar, ik besloot ook meteen wat zwangerschapstesten mee te nemen, dan had ik ze maar in huis! Die zelfde dag ( en ik weet nog steeds niet waarom ) deed ik meteen een testje, ik was zwanger! Dave is nog naar de Kruidvat gerend en heeft nog 3 testen gehaald van een ander merk, allemaal positief! We konden het niet geloven, zonder hulp, zonder hormonen, toch zwanger! Misschien omdat ik zo bewust aan het eten was, veel aan het sporten, helemaal verliefd en gelukkig ben dat mijn lichaam er aan toe gaf!

Zwanger zijn brengt een hoop onzekerheid met zich mee. Wordt dit bij jou versterkt doordat het lastig was om zwanger te raken?
Ja zeker, het menselijk lichaam is een raar iets, je weet niet allemaal wat er gebeurd, mijn lichaam heeft gewoon veel te voortduren gehad, waardoor ik gewoon bang was dat het niet voor mij was weggelegd.

Wat was je eerste reactie toen de test ‘zwanger’ aangaf?
Ongeloof! Ik leefde voor boksen, elke dag! Daarbij liep ik elke ochtend  een bizar aantal aan kilometers, ik was er nog helemaal niet mee bezig, ik slik 5 jaar geen pil, de kans is 1%, dat kan helemaal niet! Ik ga over een week naar NYC, over 2 weken de ring in, dat kan helemaal niet! 2 seconde daarna kwamen de tranen en had ik gelijk zoiets van fuck iT allemaal, dit is het mooiste geschenk ooit, iedereen begrijpt dit en anders pech!

Last van zwangerschapskwaaltjes?
Het begon met pijnlijke borsten, nu is het vooral de misselijkheid die overheerst! Ik was van plan om lekker te blijven sporten, had mijn koelkast gevuld met alleen maar gezonde en voedzame voeding. Dit is tot nu toe onaangeraakt en de enige beweging die ik krijg is het rennen naar de wc om te spugen.

En van Cravings? Heb je Dave al eens midden in de nacht voor iets op pad gestuurd?
In het begin was het ijs, dat bestelde ik online en dan zaten Dave en ik ‘s nachts aan de Ben & Jerry’s. Nu smaakt het mij niet meer. Ik eet heel veel mandarijntjes en liters Spa rood. Verder denk ik alleen maar aan oesters!

Hoe gaat Dave om met dit grote avontuur?
Dit was ook Dave z’n allergrootste wens, een gezinnetje, met mij! Ik ben normaal heel geduldig en verzorgend, wil altijd alles gezellig maken in huis, ik kook elke dag vers. Nu ben ik net een vaatdoek, super slap en echt ziek. Boodschappen doen is een opgave ( ik overdrijf echt niet ) en bakken en braden kan ik helemaal niet aan, die lucht! Ik had van de week ( wel zo’n goeie ) magnetron maaltijd van de MARQT meegenomen. Dat viel niet in goede aarde, “je gaat een sportman, toch geen magnetron maaltijd geven?” Ik heb ‘m gewoon iets te veel verwend denk ik 😉

Hij moet er nu even aan wennen dat hij zelf z’n kopje koffie moet maken, z’n vrouw komt ooit wel weer terug haha!

Jullie zwangerschap nieuws lag opeens op straat dankzij de media. Hoe hebben jullie dit ervaren?
Ik was gedwongen om het vroegtijdig aan een paar mensen vertellen. Ik deed mee aan het nieuwe programma BOXING STARS en ik zou over een week naar New York vertrekken om daar voor de derde keer de marathon te lopen. Beide activiteiten moest ik afzeggen omdat het gevaarlijk kon zijn voor de baby! Ik had wel verzocht om discreet met het nieuws om te gaan, aangezien het nog zo pril was. Ergens heeft iemand het toch uit enthousiasme verteld, althans, laten we hopen dat het niet opzettelijk was!

Heeft dit jullie plannen in de war gegooid hoe jullie het mooie nieuws zelf bekend wilden maken?
Mijn grootste zorg was eigenlijk dat het nog zo kwetsbaar was. Dave en ik hadden het onze ouders al verteld. Ik was uiteindelijk blij dat we dat hadden gedaan. De rest van de familie en mijn vriendinnen had ik nog niet ingelicht. Het is heel jammer als je vriendinnen je dan bellen en horen dat je zwanger bent via een roddelblad. Je wilt gewoon die gezichten zien!

Voelde je je hier niet enorm onzeker door, omdat de zwangerschap nog zo pril was?
Ja, wat ik eigenlijk al eerder zei, ‘t is nog zo pril, ook omdat zwanger worden bij mij niet zo makkelijk ging was het natuurlijk extra spannend.

Je bent weer helemaal happy met je jeugdliefde Dave. Hoe bijzonder is het om nu samen een kindje te verwachten?
Heel bijzonder, Dave en ik waren altijd al overtuigd dat we een groot gezin wilde hebben. Wat is er nou mooier dan een baby die uit liefde geboren wordt?

Willen jullie het geslacht van jullie baby weten? En hebben je stiekem een voorkeur?
Ja, we zijn allebei veel te nieuwsgierig! Ik zei vroeger altijd: eerst een jongen, dan een meisje, maar nu ik zwanger ben maakt het mij oprecht niets uit! Dave heeft al een heel lief zoontje, Dani (2). Hij heeft daarom wel een lichte voorkeur voor een meisje.

Je buikje is nog klein, maar welke maternity items heb je al klaarliggen?
Door het overgeven ben ik 6 KG afgevallen, ik pas al m’n kleine broekjes weer haha! Uiteindelijk moet ik er natuurlijk wel aan geloven, ik zal zo eens even op internet kijken!

En de babykamer? Al helemaal uitgestippeld in je hoofd of kan dit nog even wachten?
Ik ben wel druk bezig met ideetjes opdoen op. Ik vind het nog wel moeilijk, vooral omdat ik het geslacht nog niet weet!

Het is nog ver weg, maar voor je het weet is het zover. Heb je al nagedacht over hoe je je gaat voorbereiden op de bevalling?
Ik denk dat ik heel makkelijk in het leven sta. Tuurlijk lees ik mij wel in, maar ik heb zoiets van: laat maar komen! Misschien dat ik hier bij nummer 2 anders over denk!

Ben je van plan om borstvoeding te geven?
Als mijn lichaam er toe in staat is zeker! Het bevat alle voedingstoffen voor de baby, beschermt tegen bepaalde ziektes, je hebt het altijd bij je en je verbrand ook nog is 500 kcal, win win!

En wat is jouw mening over voeden in het openbaar?
Ik heb zelf enorme borsten, ik denk dat het alleen nog maar erger gaat worden, ik wil niet shockeren dus zal wel een beetje achteraf gaan zitten of een doekje er overheen leggen. Ik ben zelf niet zo preuts aan gelegd en als ik het bij een ander zie vind ik het eigenlijk wel iets moois hebben! Ik heb ooit in een restaurant gewerkt waar ik ineens een kind van 9 aan een borst zag lurken en die moeder dronk onder tussen bier? Dat vond ik heel heftig en een stuk minder mooi gezicht ( zacht uitgedrukt ).

Je bent een bekend gezicht op social media. Kunnen we jullie kindje straks ook op social media bewonderen of liever niet?
Ja, dat denk ik zeker wel. Op mijn instagram kun je heel veel over mij vinden, ik deel eigenlijk alles wat belangrijk voor mij is. Liefde, familie, vrienden, huisdieren, sport. Zou gek zijn als die kleine straks ontbreekt!

En hoe is het tot nu toe gesteld met de hormonen? Huilen om niks of misschien een enorme draak?
Hormonen zijn zeker aanwezig! Zo werd ik laats boos op Dave omdat hij mijn limonade te zoet had gemaakt! Ik dacht, dat doe je toch even met beleid? Later moesten we er heel hard om lachen, zo’n reactie is niks voor mij. Normaal had ik naar de kraan gelopen. Bij “All you need is love” zit ik van het begin tot het eind te huilen! Normaal gesproken ben ik ook een emotioneel persoon, maar nu blijf ik er wel erg lang in hangen ;).

Dave heeft al een prachtige zoon. Beseft hij het dat hij grote broer wordt?
Toevallig probeerde we gisteren aan hem uit te leggen dat er een klein broertje of zusje in mijn buik zit. Hij is pas 2 en keek er heel moeilijk bij, hij snapte er niks van. Als de kleine hier is zal het iets meer werkelijkheid worden.

Last but not least, wat je grootste wens voor jullie kindje?
Ik wens dat hij/zij mag opgroeien tot een mens, die veel voor anderen mag betekenen, zonder zichzelf te vergeten. Hopelijk groeit het op als iemand die er mag zijn, die zijn/haar mening durft te geven, dat hij/zij niet naar de ogen van anderen zal leven, maar zoals hij of zij is of wilt zijn.

Add a comment

Geef een reactie