Prêt à Pregnant talks with… Kae Sutherland

Q&A

Prêt à Pregnant talks with… Kae Sutherland

Tijdens haar zwangerschap inspireerde Instagram influencer en entrepeneur Kae Sutherland ons al met prachtige pregnancy looks en sinds de komst van haar dochtertje Loua (bijna 1) is zij één van onze number one fashion moms op Instagram. Kae heeft kort geleden haar collectie voor NA-KD gelanceerd, dus tijd om bij te praten over deze waanzinnige collectie en haar eerste jaar als mom.

Vorig jaar ben je mama geworden van Loua. Hoe gaat het tot nu toe?

Het gaat super goed, moeder zijn is echt een feestje! Het gaat wel veel te snel allemaal. Soms mis ik gewoon alweer de eerste maanden toen ze alleen maar knuffelend in mijn armen lag. Hoef ik nu niet meer te proberen, deze kleine druktemaker wilt het liefst de hele dag alleen maar bewegen!

Wat waren de meest memorabele momenten tijdens dit (bijna) eerste jaar?

Lastig! Ik kan er wel 1000 opnoemen, zo veel bijzondere momenten. Alle eerste keren van alles zijn zo mooi. Maar waar ik stiekem wel heel erg van kan genieten en emotioneel van word (al is het 4 uur in de nacht) is als ze mama roept, zo bijzonder!

En laten we even eerlijk zijn. Het moederschap is -vooral het eerste jaar- super zwaar. Wat zijn de dingen waar je mee struggelt?

Zeg dat wel! Ik wil niet zeggen dat ik het onderschat heb, want ik had ook wel verwacht dat ik niet de makkelijkste slaper zou krijgen aangezien ik zelf ook drama was als baby, en nu nog steeds eigenlijk wel een slecht slaper ben. Maar dat ze echt ZO slecht zou slapen en zo lang, had ik toch echt niet zien aan komen. De eerste 4 maanden had ze mega last van verborgen reflux. Toen ze daar eindelijk achterkwamen en ze speciale voeding kreeg, werd het gelukkig een wereld van verschil. Niet meer huilen na iedere voeding en vooral de eindeloze uren waarin ze ‘s nachts en ‘s avonds overstuur was, werden veel minder. Ondanks dat het beter werd, was er nog steeds een slaapprobleem haha! Ze werd letterlijk iedere 1,5 uur overstuur wakker en ik kreeg haar alleen weer in mijn armen in slaap. Vaak gaf ik het na uren op en liet ik haar maar op mij slapen om zelf ook een beetje rust te krijgen. Toen ik op een gegeven moment een vriendinnetje tegen kwam die ook mama is en tegen mij zei: ‘Dit kan zo niet langer! Je geeft bijna licht. Slaap je überhaupt nog wel? Je gaat NU dit nummer bellen en deze slaapcoach inschakelen.’ Na twee maanden coachen is het echt een mega verschil. Niet meer iedere 1,5 uur wakker. Nog steeds zeker wel 4x of meer per nacht, maar ik hoef haar niet meer uren in mijn armen te sussen. Een speentje terug doen of een liedje zingen naast haar bedje is vaak genoeg. En natuurlijk zitten er helaas ook nog vaak genoeg nachten bij waarin ze wel totaal overstuur is en het niet 1,2,3 weer stil is, maar dat hebben we maar geaccepteerd. Ze is nu eenmaal een lastige slaper en doorslapen gaat voorlopig niet gebeuren haha!

In April wordt Loua 1. Ben je haar eerste verjaardag al aan het plannen?

Of course! Haha! Ik heb al wat versiering besteld en het wordt één grote hysterische pastel party met veel ballonnen, taart, en lekkers!

Loua is nu al de cutest fashionista. Wat zijn je favoriete merken voor haar?

Aaah dat is lief!! Moet zeggen dat ik heeeel veel outfitjes en kleertjes heb gekocht die ze nooit aan heeft gehad, omdat ik toch merk dat ze veel thuis is i.v.m. het strenge slaapschema van de slaapcoach en ik haar dan lekker comfy kleertjes aandoe. Geen jurkjes of rokjes omdat ze dan toch lastiger kruipt, maar als we dan wel op stap gaan, vind ik het zo leuk om haar als een popje aan te kleden haha! Mijn favoriete merken zijn; Salty Sticht (de leukste handgemaakte flare broekjes), House of Jaimy (veel leopard!), NEXT direct (betaalbare fijne items) en uiteraard de bekende merken zoals Zara, Mango, River Island mini en H&M.

Jouw eigen collectie voor NA-KD is vorige week gelanceerd. Wij zijn verliefd op alle items. Welke items zijn jouw favorieten?

Jaaaa! Zo mega blij met de collectie! Ik denk dat het echt precies is geworden hoe ik ben en de items die ik graag aan heb :-).  Heel lastig kiezen welk item mijn favo is! Mag ik er meerdere kiezen? Haha! Voor in het weekend de leopard jeans met knitwear trui (denk dat de witte mijn favoriet is), dan voor naar kantoor het streep pak! En voor naar een feestje of op een warme lente dag de leopard maxi jurk!

Kunnen we in de collectie ook pregnancy proof items vinden?

Natuurlijk! Heb al heel veel prachtige kiekjes gezien van preggy’s in de leopard maxi jurk, deze is echt perfect voor een mooi zwanger buikje! Er zit heel veel stretch in de jurk dus je kan hem super dragen tot het einde van je zwangerschap en daarna ook :-).  En uiteraard kunnen de oversized truien in een maatje groter ook perfect!

Welke items zouden in de kast van elke mom moeten hangen?

Ik wilde eerst zeggen de maxi leopard jurk, maar dat moet natuurlijk wel echt je smaak zijn, als je niks met luipaard of lange jurken hebt dan is dat geen optie. Maar de truien in mijn collectie zijn denk ik voor iedereen perfect!

In welke outfit kleed je Loua het liefst tijdens een ontspannen dagje samen?

Een flared broekje met een lekker printje (meestal leopard haha), een rompertje met daar overheen een gebreid vestje en sokjes met slip nopjes aan de onderkant :-).

En wat draag jij het liefst tijdens een date met Diego?

Nou daar valt heel weinig over te vertellen hahaha! Ze is nu 9 maanden en we zijn 1x op date night geweest, oeps! Ik moet wel zeggen dat dit verschillende oorzaken heeft. Ten eerste slaapt Loua dus super slecht en word ze veel wakker. Als ze overstuur wakker wordt krijgen alleen Diego of ik haar weer rustig. En zelfs dat gaat vaak met moeite. We vinden het daarom super lastig om iemand ‘s avonds te laten oppassen en durven het denk ik ook niet echt. Zodra ze echt minder wakker wordt, gaan we meer date nights plannen hoor! En oorzaak 2 is dat Diego een restaurant heeft dus juist vaak ‘s avonds druk is. En nummer 3 is dat we het eigenlijk heel lekker vinden als we beide een avond niet druk zijn (ik doe mijn werk vaak ook in de avonduren) lekker samen op de bank te liggen, Uber eats te bestellen en onze eigen date night at home creëren. En natuurlijk proberen we wel af en toe even samen iets te doen, maar dat kan ook een lekkere lunch zijn overdag :-).

Je ziet er altijd stralend uit. Wat zijn jouw beauty secrets na een slapeloze nacht?

Hahaha! Nou dat lijkt maar zo hoor. Ik ben heel vaak helemaal gesloopt vooral als Loua om 6:00 wakker wordt en het weer een terror nacht was en we gewoon weer allemaal aan de bak moeten. Gek genoeg duurt die vermoeidheid vaak maar even en als we met z’n 3tjes aan de ontbijttafel zitten (doen we iedere dag, maakt niet uit hoe slecht of goed de nacht was) en Loua weer de clown uithangt en wij in een deuk liggen, maakt ze het helemaal goed dat ze zo terror in de nacht was en is alles zo weer vergeten zijn.

Je bent weer helemaal back in shape. Hoe heb je dit voor elkaar gekregen?

Oh dat is zeker niet waar hoor! Ik ben meer dan 30 kilo aangekomen, maar heb mij hier eigenlijk nooit echt druk om gemaakt. Ik hou mega van eten, heb een hekel aan sporten en heb ook niks met strakke kleding, dus kan mijn vetjes goed verbergen haha! En natuurlijk denk ik soms als ik in de spiegel kijk pfff dat buikje mag er wel vanaf, maar ik wil het blijkbaar niet graag genoeg anders zou ik wel een keer in mijn leven iets sportiefs gaan doen en minder ongezond eten. Wie weet komt dat inzicht nog en zo niet, is het ook prima!

Hoe combineer je het moederschap met het runnen van je eigen business?

Ik doe mega mijn best om het de combineren, maar het is niet altijd makkelijk. Misschien lijkt dat af en toe wel zo op social media. Ze gaat een halve dag naar Oma en sinds ze 5 maanden is twee halve dagen per week naar de crèche. Ze kan en wilt daar niet slapen,  dus doet ze haar ochtendslaap en einde dag slaap thuis.  Ze vindt het wel mega leuk. Ze kijkt niet op of om als ik wegga en vindt die entertainment van andere kindjes heerlijk. Misschien dat ze daarom daar echt niet wilt slapen, veel te excited en overprikkeld haha! Tijdens deze uurtjes kan ik dus wel een paar uur naar kantoor, maar geen volle dagen. Thuiswerken is gewoon een stuk lastiger. Ze slaapt 3 keer: meestal in de ochtend 3 kwartier, in de middag 3 kwartier en einde dag een half uur. In die tijd probeer ik de dingen te doen waar echt focus voor nodig is, facturen etc en de tijd dat ze wakker is probeer ik wel te werken, maar merk dat ik het ook te gezellig vind dat ze om me heen is, dus komt er niet veel af. Dan is er gelukkig nog een soort van de hele avond en nacht haha! Wel vind ik het mega fijn dat ik zo flexibel ben. Zo kan ik zelf bepalen waar en welke tijden ik werk.  Dit geldt ook voor Diego. We proberen goed te plannen zodat we beide wel onze afspraken kunnen doen en toch de rust en regelmaat voor Loua kunnen behouden. Ik zou niet weten hoe ik het had moeten doen als dat niet zo was. Heel veel respect voor ouders die niet in deze positie zitten, maar wel een kleintje hebben die ook zo dramatisch slaapt.

Hoe zorg je ervoor dat je relaxt blijft tijdens stressvolle perioden? Omschrijf jouw ultieme me-time moment/

Mmmmm, ik heb dus niet echt het gevoel dat ik die echt nodig heb. Vind het heerlijk om een paar uur per week op kantoor te zijn en even te knallen. Even alleen op werk focussen. En mijn guilty plesure en rustmoment is ook zeker een half uurtje GTST op de bank haha! Die kijk ik einde avond vaak even terug voor ik het bed in duik.

And last but not least…… Wat is jouw ultieme tip voor andere moms (to-be).

Geniet van het zwanger zijn, ik voelde mij zo bijzonder die 9 maanden! En probeer ook tijdens de laatste weken voor je uitgerekende datum een beetje rust te pakken. Ik heb dat totaal niet gedaan. Ik dacht juist nu kan ik nog vet veel doen en straks niet meer, maar zo ga je wel met iets meer energie je kraamweek in.  En geloof me die energie heb je nodig tijdens de bevalling en die eerste weken haha! En ik zeg dat nu wel, maar waarschijnlijk zou ik het weer precies zo doen, mocht er een tweede komen (mega eigenwijs), maar voor nu is dat wel een goeie tip denk ik haha! En oh ja nog een tip bestel de slaapshirts van Frencis and Henry! Ze zijn niet goedkoop, maar oh zo fijn! Ik slaap er nog steeds iedere nacht in, zo zacht! En perfect voor borstvoeding!

Add a comment

Geef een reactie