Prêt à Pregnant talks with.... Maike Beunk

Q&A

Prêt à Pregnant talks with.... Maike Beunk

Vandaag praten we bij met new mom Maike Beunk. Tijdens haar zwangerschap vroegen we haar al alles over deze bijzonder periode en nu is het tijd om haar alles te vragen over haar leven als new mom. Maike zette haar eigen carrière on hold om zich helemaal op kleine Pippa te focussen en hier geniet ze maximaal van. We praten met haar over de struggles, mijlpalen en baby fashion.

De laatste keer toen we elkaar spraken was je nog in verwachting. Hoe is de bevalling gegaan?

Dat klopt. Wat vliegt de tijd hè! Kon ik dat maar over mijn zwangerschap en bevalling zeggen. Haha! Ik ben (op een half uurtje na) 16 dagen overtijd gegaan. Bij 41 weken voelde ik al: ‘dit meisje gaat niet vanzelf komen’ en heb ik dus aangedrongen om ingeleid te worden. Echter, de heetste zomer ooit en geen vrouw in Nederland wilde ook maar een dag overtijd gaan in die hitte dus het ziekenhuis zat vol. Pas met 41.6 weken (26 juli) mocht ik mij ’s avonds om 19:00u melden in het ziekenhuis voor opname. Ik ben altijd uitgegaan van een mooie bevalling en keek er zelfs enorm naar uit. Helaas ging bij mij alles mis wat maar mis kon gaan. Laten we het erop houden dat ik (wij alle drie trouwens) het erg zwaar hebben gehad en dat het 53 uur duurde. Ik wil mommies die nog moeten bevallen niet afschikken door mijn verhaal, daarom vertel ik alle details eigenlijk niet. Het is zo belangrijk om de bevalling positief in te gaan. Door die instelling heb ik het ook gered en ben ik blijven knokken om haar via de natuurlijke weg ter wereld te brengen. Pippa werd uiteindelijk geboren op 28 juli om 23:21u en geloof me, dat is een moment waar ik elke dag nog naar terug zou willen gaan. Het meest magische moment uit mijn leven. Ik hoor ze nog zo zeggen ‘doe je shirt maar omhoog en strek je armen uit’ en daar had ik ineens een klein glibberig mooi meisje vast. Doordat ze 16 dagen te laat kwam was ze al zo helder en wijs. Ze keek ons direct aan, ze ging echt van links naar rechts met haar hoofdje om ons allebei te bestuderen Met haar ene handje hield ze de vinger van mijn vriend vast en met haar andere handje mijn vinger. Bizar mooi!

Hoe bevalt het moederschap?

Ik vind het geweldig. Pippa heeft mij echt geleerd wat belangrijk is in het leven. Ik moet zeggen, ik ben een ‘die-hard-mommy’. Zo eentje die alles in het teken van haar kind zet en ja daar heb ik mijzelf heel erg mee op een tweede plek gezet. Langzaamaan durf ik haar nu meer los te laten en komt mijn eigen oude leven iets meer terug (iets waar ik ook wel weer naar verlang), maar ik blijf die moeder die veel energie, liefde en tijd stopt in haar kind. Zeker de eerste jaren. Niks mis mee, ik heb tenslotte altijd keihard gewerkt en vind het heerlijk dat het leven nu zo gelopen is dat ik dit kan doen voor mijn kind. Dat had ik nooit verwacht toen ik zakelijk zo aan het knallen was.

Wat waren de mooiste momenten tot nu toe?

Och jeetje, er zijn zoveel mooie momenten. Pippa is een enorm lief, grappig en makkelijk meisje. Soms heb ik dagen dat mijn hart echt explodeert van liefde. Toch zijn de mooiste momenten wanneer we gek doen en ze keihard schaterlacht. Of ze heeft nu ontdekt dat wij ‘nee’ schudden grappig vinden en vooral wanneer wij een vraag stellen doet ze dat dan ook regelmatig. Dan moeten we zo om haar lachen.

En let’s be honest. Het moederschap is soms best wel pittig. Welke momenten zat jij even met je handen in het haar?

Eigenlijk hebben wij het de eerste drie maanden erg pittig gehad. Laten we zeggen dat Pippa heel veel liefde, geduld en rust nodig had destijds. In mijn ogen had dat alles te maken met de laatste weken in mijn buik (te weinig vruchtwater en voeding voor haar) en de heftige bevalling. Ze was angstig. Ik had het gevoel dat ik haar vertrouwen moest winnen en laten zien dat ik haar beschermde. Maar ik zat toen regelmatig met mijn handen in het haar. Eerste kindje en je wilt het zo graag goed doen, haar begrijpen en haar kunnen troosten. Ik heb echt al mijn geduld, energie en liefde in haar gestoken, haar vertrouwen gegeven en dit heeft echt zijn vruchten afgeworpen, want wat hebben wij nu een geweldig lief en vrolijk meisje.

En hoe ga je met deze struggles om?

Ik weet het niet. Ik ben wel een doorzetter. Ik klaag wel maar ik zeik niet. ‘Niet lullen maar poetsen’. Hoppa, nog een tegenslag erbij, maar we gewoon weer door.  Struggles heb ik niet echt nu. Behalve dat ze nog niet doorslaapt, maar dat is heel normaal en ook dat is een mindset. Ja ik ben moe, daar kun je in blijven hangen of even over zeuren en weer doorgaan. Ik doe dat tweede.

Pippa is nu al een kleine fashionista. Wat zijn jouw favoriete merken voor haar?

Ik moet zeggen dat dat toch de Zara en Petit Bateau zijn. Het meeste koop ik bij de Zara, de basics bij Petit Bateau. Soms vind ik het nog wel lastig hoor en heb ik een miskoop. Maar we zijn er wel uit dat wat klassiekere kleding Pippa het beste staat. Al kan mama het stoere soms ook niet laten liggen.

Is jouw eigen stijl veranderd sinds je moeder bent?

Ja, helaas wel! Haha. Wat men niet moet vergeten is dat ik een eigen modezaak had en er elke dag tiptop uitzag. Haartjes in de krul, veel te strakke niet lekker zittende broek aan, helemaal in de plamuur. Dat was ook mijn werk. Ik moest er zo uit zien zodat men van mij kocht (om het maar even plat te zeggen). En geloof me, heerlijk vond ik dat. Nog steeds ben ik gek op mode. Alleen vind ik het twee uitersten tegen over elkaar. Nu ben ik moeder. Nee die haartjes gaan vaak niet meer in de krul, want dat duurt me te lang. Die strakke broek zit niet meer even lekker nu ik 40 keer op een dag moet bukken en tillen en die hoge hakken loop ik niet lekker op achter de kinderwagen. Dus ja, het is veranderd maar ik denk dat dat voor mij het juiste was. Streven naar perfectie is vermoeiend. Ook zo ben ik leuk, misschien nog wel veel leuker. Al moet ik zeggen dat ik echt eens zin heb in een goede shopsessie en even weer helemaal in het nieuw te zijn. Ook ligt het grootste gedeelte van mijn oude kleding nog opgeslagen elders. Dit heb ik met onze verhuizing eindelijk weer terug. Dan zal ik ook weer een stukje van de oude Maike terugkrijgen.

 

Wat draag je het liefst tijdens een dagje met Pippa?

Op dit moment gewoon een jeans, top, laarsjes en een mooie jas. Simpel maar lekker om in te bewegen en wandelen. Ik zorg er eigenlijk wel altijd voor dat ik een mooie jas en tas draag om een simpele outfit mooier te maken.

Pippa is nu ruim een half jaar en mag van haar eerste hapjes gaan genieten. Hoe gaat dit?

Goed! Enige stomme, niks van wat mama maakt vindt ze lekker. Ik fabriceer echt de lekkerste smoothies, fruithapjes en diners en bij alles trekt ze een vies gezicht. Die moeder die van te voren zei dat ze absoluut geen potjes zou geven doet dat dus mooi wel. Ella’s kitchen gaat gewoon mee naar huis uit de supermarkt. Ik verwacht overigens wel dat ze straks makkelijk met de pot zal mee eten. Ik geef haar al wel eens een hapje pasta, broccoli of fruit en dat vindt ze heerlijk. Ik maak me er dus niet zo druk om.

Welke kinderstoel gebruik je voor haar en waarom heb je voor deze stoel gekozen?

Ik heb de eerste maanden de MiChair gebruikt van iCandy en vond deze heel fijn. Echter, gaan wij over 4 weken verhuizen naar ons nieuwe huis en krijgen we daar een prachtige zwarte eettafel met velvet stoelen. Ik moest en zou dus ook een zwarte kinderstoel voor haar hebben, die iets praktischer is qua poten (lees: die je onder de tafel kan wegschuiven). Tijdens het TrippTrapp Dinner zat ik aan een Stokke TrippTrapp en ik vond deze zo geweldig en praktisch! De zwarte versie staat dus nu in een doos bij ons te wachten om straks uitgepakt te worden (in het nieuwe huis). Ik kan niet wachten!

Hoe is de verdeling tussen jou en je man?

Aiiiii…. Haha! Ik dacht al dat mensen hier benieuwd naar zouden zijn. Het gaat er hier ouderwets aan toe. Ik doe eigenlijk alles. De nachten, ochtenden, weekenden, flessen, badjes en ga zo maar door. Dat heeft meerdere redenen. 1. Dat is geheel aan mijzelf te wijten. Ik val op het type man dat de vrouw haar ding laat doen. Hij jagen, ik zorgen. En ja, soms baal ik ervan dat ik echt exact ben gevallen op een type man als mijn vader, haha! 2. Wij natuurlijk allebei ondernemers en harde werkers waren en er bewust voor hebben gekozen dat hij door gaat met zijn carrière en ik dat op een lager pitje zou zetten, zodat ik thuis alles kan oppakken. Het gaat erg goed met zijn bedrijven maar daardoor moet hij ook veel werken. Hij is standaard 2/3 dagen en dus nachten in de week in Amsterdam voor zijn werk, maakt daarnaast lange dagen en dan komt het sowieso op mij aan. Hierdoor is deze verhouding ook zo gegroeid en voelen we ons daar allebei het prettigste bij. Neemt niet weg dat ik echt wel eens klaag wanneer hij langer in zijn bed blijft liggen in het weekend en mij niet een keertje uitslapen gunt. Maar die lolbroek weet het dan altijd weer mooi op te lossen door te zeggen dat we een weekendje weg gaan zodat ik ook kan uitslapen. Komt hij er ook direct mooi mee weg 😉 Neemt overigens ook niet weg dat hij niet mega gek is op Pippa. Deze man vindt zijn dochter echt het mooiste schepsel op aarde en vertelt haar dat zo’n tien keer per dag.

En what about date night? Regelmatig op de planning of een zeldzaamheid?

Inmiddels regelmatiger op de planning. De eerste maanden kon ik haar moeilijk uit handen geven. Dit was in de periode dat zij het moeilijker had en ik haar als enige door en door kende en ze alleen bij mij troost vond. No way dat ik dat uit handen gaf. Inmiddels is ze uitgegroeid tot dat lieve, vrolijke en makkelijke meisje dus ik ga ook steeds makkelijker weg. Tot nu toe wel alleen als de oma’s kunnen oppassen. Ik vind het nog een beetje een eng idee dat zij wakker wordt en niet iets heel vertrouwds ziet. Maar ook dat zal binnenkort geen probleem meer zijn. Toevallig hebben wij gisterenavond date-night gehad en sliep Pippa bij Opa en Oma. We konden dus ook lekker een nachtje doorslapen. En komende vrijdag hebben we een etentje met vrienden. Zelfs twee keer deze week samen op pad dus. Heel erg fijn! Het is belangrijk om ook nog ‘jong’ te zijn en samen tijd te hebben. Maar pas wanneer je er als moeder aan toe bent hoor. Ik had iets langer nodig dan de gemiddelde vrouw.

Wat is voor jullie een ultiem avondje samen genieten?

We zijn allebei wel echt gek op eten. Dus eigenlijk is ons ultiem avondje uit lekker lang tafelen in een leuk of goed restaurant. Eigenlijk raken wij nooit uitgepraat en kunnen we dus uren kletsen. En lachen, dat ook. Ik heb echt de alle grappigste man van de wereld.

Je ziet er altijd prachtig en stralend uit. Wat zijn jouw beauty secrets?

Wat lief! Ik denk dat het allerbelangrijkste is: gelukkig en tevreden zijn! Ik had het daar toevallig nog met mijn vriend over vandaag. Ik noemde hem Rupsje Nooitgenoeg. Hij wilt altijd meer, groter en beter. Niet per se een verkeerde eigenschap voor een zakenman, ik denk dat het zelfs bijna een pré is om succesvol te kunnen zijn, maar ik heb dat eigenlijk niet. Helemaal niet meer sinds de komst van Pippa. Ik ben oprecht blij en gelukkig met wat ik heb. Ik denk dat dat je laat stralen. Het geeft rust. Verder heb ik ook wel mijn trucjes, zo ga ik elke maand naar mijn schoonheidsspecialist Jasmijn van Cosmonde in Zwolle. Zij zorgt ervoor dat mijn huid altijd straalt. En mijn haren zitten eigenlijk altijd goed dankzij De Beautyfabriek in Apeldoorn. Eveneens voor de nagelstudio en de zonnebank op zijn tijd. Dat zijn dingen waar ik echt tijd voor vrij maak.

Hoe ziet jouw ultieme mommy me time moment eruit?

Soms is het al even lekker om 2 uurtjes niet mama te zijn. Zo ben ik vorige week naar Pilates geweest. Zo’n intensieve les op van die apparaten. Ik vond het de grootste hel op aarde, maar achteraf na dat uurtje vond ik het heerlijk dat ik even een uurtje mijn hoofd kon leegmaken en geen mama was. Dat geldt ook altijd voor mijn bezoekjes aan de schoonheidsspecialist, kapper of nagelstudio. Maar als ik echt een perfecte mommy me time dag zou mogen omschrijven dan zou ik een hele dag vrij willen zijn en ouderwets willen gaan shoppen met mijn moeder in Amsterdam. Geld op zak en lekker uitgeven. Terrasje tussendoor en gezellig bijkletsen. Zodat ik mijn garderobe weer eens aanvul met nieuwe kleding en ik ook weer eens 1 op 1 tijd heb met mijn moeder. Dat hebben we eigenlijk nooit meer sinds de komst van Pippa en dat is iets wat ik wel weer zo af en toe zou willen hebben.

And last but not least…… Wat is jouw ultieme tip voor andere new moms?

Luister naar je gevoel. Niet naar boekjes, regeltjes, Google, de moedermaffia of het consultatiebureau. Tuurlijk kun je alle informatie inwinnen en tot je nemen maar maak daarna altijd een eigen keuze op basis van jouw gevoel en jouw kind. Dat is altijd de juiste.

 

Add a comment

Geef een reactie