Q&A

Prêt à Pregnant Talks with... Monica Geuze 

New mommy Monica Geuze heeft eigenlijk geen introductie nodig, want wie kent haar niet?! De beeldschone vlogger en haar vriend Lars hebben 6 weken geleden hun prachtige meisje Zara-Lizzy verwelkomd en genieten samen met Mason (de zoon van Lars uit een eerdere relatie)  van hun prachtige gezinnetje. Vandaag praten wij met Monica over het moederschap, de bevalling en nog veel meer.  Lees je mee? 

 

Gefeliciteerd met de geboorte van jullie kleine meisje. Hoe gaat het tot nu toe? 

Dankjewel! Tot nu toe gaat het eigenlijk heel goed. Ze is nu bijna 6 weekjes oud en ondanks dat ik op sommige momenten echt ten einde raad ben, kun je het na een tijdje goed relativeren en realiseer ik me dat het ons tot nu toe best makkelijk afgaat!  

Zara-Lizzy Noé! We love her name! Waar heb je deze prachtige namen gevonden? Is zij naar iemand vernoemd? 

Eigenlijk wilde ik zelf vroeger altijd Lizzy heten omdat ik dat een coole naam vond, en Zara vond ik later altijd vet alleen krijg je natuurlijk al snel de link met de kledingzaak, dus dacht ik dat de combinatie erg leuk zou zijn! Noé zag ik later voorbijkomen en vond ik zo mooi, alleen toen was ik in mijn hoofd al gewend aan Zara-Lizzy, dus werd het haar 2e naam! Ze heeft ook nog een derde naam, namelijk Irene. Ze was uitgerekend op de verjaardag van mijn oma die Irene heet, en mijn moeders en ook mijn eigen 3e naam is Irene. Toeval of niet, maar Lars zijn moeder heet ook Irene. Haha dus het moest zo zijn!  

Hoe ging de bevalling? 

Ik weet nog dat ik tijdens en vlak na de bevalling dacht; dit is het allerergste wat ik ooit heb meegemaakt en ik doe dit met geen mogelijkheid nog een keer. Maar zoals ik al zei met de tijd ga je dingen relativeren en als ik alle andere horrorverhalen moet horen, heb ik achteraf gezien eigenlijk een top bevalling gehad . Wel weet ik nog dat ik alleen maar dacht; “waarom heb ik in godsnaam niet geluisterd naar al die vrouwen die zeiden dat deze pijn de ergste pijn ooit was?!”. Haha. 

Een grote roze wolk sindsdien? 

De eerste uren na de bevalling was ik zo high van de medicatie en adrenaline dat ik eigenlijk geen ruimte had om ook nog eens blij te kunnen zijn. Ik ben naar bed gegaan en heb goed bijgeslapen, en pas in de avond kwam het besef. Mijn schoonvader zei op dag 2 tegen me dat ik op dag 3 de hele dag zou gaan huilen en ik moest daar eigenlijk een beetje om lachen, omdat ik nog geen traan gelaten had en dacht dat het wel mee zou vallen. Dag 3 was nog niet begonnen of de tranen begonnen al te vloeien en dat een week lang. Alleen maar uit geluk en angst, en ik begreep meteen waarom iedereen altijd zegt dat kinderen je dierbaarste bezit zijn, maar je ook meteen ontzettend kwetsbaar maken.  

Hoe doet Mason het als grote broer? 

Aah lieve Masie doet het super goed! Hij is bijna drie nu maar voelt zich ook echt een grote broer en vind het heel leuk om te helpen met voedingen, het speentje aangeven etc.  Als hij boven haar wiegje staat en haar kusjes geeft of zegt dat ik stil moet zijn omdat de baby slaapt, smelt ik!  

Borstvoeding yeah or nah? 

Ik heb ervoor gekozen om geen borstvoeding te geven en stoor me eigenlijk aan het feit dat veel mensen dan reageren met “waarom niet? Lukte het niet?”. Ik vind dat een vrij persoonlijke keuze waar niemand behalve de vrouw in kwestie iets over te zeggen heeft. Sowieso vind ik dat iedereen wat minder judgemental mag zijn. Over het algemeen, maar vooral als het om baby’s, peuters en kinderen gaat. Ieder kind en iedere ouder is anders en iedereen doet het op zijn of haar manier en ongeacht of je het er mee eens bent of niet, hoef je je eigen mening of (goedbedoelde) adviezen niet te pas en te onpas bij de ouder(s) neer te leggen.  

Wilde je altijd al jong moeder worden? 

Jazeker! Tenminste, toen ik nog heel jong was heb ik altijd geroepen geen kinderen te willen. Puur omdat ik angstig zou zijn voor een bevalling, maar vanaf ongeveer mijn twaalfde wist ik wel dat ik moeder wilde worden en het liefst ook op een jonge leeftijd. Wel vond ik dat ik daar de juiste relatie en lifestyle voor moest hebben en  dan moet je nog het geluk hebben dat het allemaal lukt. Ik ben ook iedere dag dankbaar dat ik het altijd zo heb gewild en dat het ook nog eens gelukt is om op mijn 23e moeder te worden van het allerliefste meisje ter wereld, terwijl ik een fantastische vriend heb én daarbij nog een cadeautje van een bonuskind heb gekregen! 

In je vlog ben je heel open over het moederschap. Wil je een voorbeeld zijn voor andere new moms? 

Ik wil niet per se een voorbeeld zijn, op geen enkele manier omdat ik niet vind dat ik alles goed doe en iedereen het zou moeten doen zoals ik het doe. Ik weet namelijk lang niet alles en al helemaal niet als het op baby’s, kinderen en opvoeden aankomt. Ik doe het op mijn manier en wil alleen maar meegeven dat iedereen dat zou moeten doen.  

Hoe heb je jouw zwangerschap ervaren? 

Eigenlijk heb ik een hele fijne zwangerschap gehad. Natuurlijk ben ik misselijk geweest in het eerste trimester en hing ik iedere ochtend boven de pot, maar dat hoort er nou eenmaal bij. De tijd vloog voorbij en lichamelijk begon ik het pas echt te merken rond week 26. Daarvoor was er geen buik te bekennen en rond week 30 was ‘ie ineens niet meer weg te denken, haha. Eigenlijk kan ik helemaal niet klagen over mijn zwangerschap alleen dat de “laatste loodjes” (vre-se-lijke term) het zwaarst wegen klopt wel. Ik was zo ontzettend ongeduldig en dat de temperaturen stegen naar 35 graden hielp ook niet helemaal mee.

Wat waren je favoriete maternity brands? 

Geen! De enige zwangerschapskleding die ik heb gehad waren left-overs van een vriendinnetje dat 3 maanden voor mij is bevallen. Verder vond ik het gewoon zonde om allemaal kleding aan te gaan schaffen die ik toch niet meer zou gaan dragen en ook niet mooi vond. Het was erg warm tegen het einde van m’n zwangerschap dus liep ik meestal in een groot T-shirt of bikini. Als ik in de winter zwanger zou zijn zou ik ook alleen maar gaan voor oversized truien etc, want ik heb eigenlijk nog geen leuke zwangerschapskleding gezien.  

Had je ‘last’ van cravings? 

Helemaal niet! Ik ben juist veel gezonder gaan eten en dat was niet zo moeilijk met mijn eetpatroon aangezien ik zo’n 3x  per week bij de McDonalds te vinden was.  Dan doe je het dus al snel beter haha. Maar ik heb ook echt totaal geen craving gehad. Ja eigenlijk alleen dingen die ik niet mocht eten omdat ze rauw waren, dus daar heb ik na m’n bevalling in overvloed van genoten.  

Wat houdt jou relaxed in stressvolle tijden?  

Lars! Hij is heel rustig en ik heb echt veel minder geduld. Als Zara-Lizzy last heeft van krampjes is dat echt zo zielig, maar kan het gehuil ook stressvol zijn voor ons. Als Lars ziet dat ik wanhopig word pakt hij haar over en als ik op mijn beurt weer zie dat hij het eventjes niet meer trekt, neem ik haar weer.  

 

Je ziet er alweer prachtig uit. Wat is jouw geheim? 

Aaah wat lief, dankjewel! Ik merk dat zodra Zara-Lizzy weer slaapt in de ochtend, de tijd begint te tikken en ik als een razende door het huis ren om alles op te ruimen en mezelf klaar te maken. Ik hoorde van veel moeders dat ze in de eerste weken amper tijd hadden om te douchen, laat staan make-up op te smeren, maar ik heb mezelf juist voorgenomen dat wel gewoon iedere dag te blijven doen. Niet omdat ik er mooi uit wil zien voor anderen, aangezien ik nou niet bepaald meer de deur uit ga behalve een uitstapje naar de Albert Heijn voor Redbull na een slapeloze nacht, maar meer zodat ik zelf lekkerder in mijn vel zit. Als ik me helemaal afgepeigerd voel na een zware nacht en ik zie ook nog eens het monster van Lochness in de spiegel, dan is dat niet al te best voor mijn humeur, dus concealer is the key! 

  

Last but not least…… Wat is jouw tip voor andere new moms? 

Wanneer je zwanger bent en toe bent aan een massage.. THE RUB! Enige salon waarbij ik echt een goede zwangerschapsmassage heb gehad. Gewoon precies wat je nodig hebt en niet slap ge-aai omdat “je zwanger bent”.  

 

Add a comment

Reacties

 1. Vera schreef:

  Hey, wat een leuk stuk over Monica en Zara-Lizzy!! Er staat alleen één foutje in onder de vraag:
  “Wat waren je favoriete maternity brands?

  Geen! De enige zwangerschapskleding die ik heb gehad waren left-overs van een vriendinnetje die 3 maanden voor mij is bevallen.”
  Het moet zijn ‘van een vriendinnetje DAT 3 maanden voor mij is bevallen’. Het is immers ‘dat vriendinnetje’ en niet ‘die vriendinnetje’.
  Verder heel leuk geschreven!
  Groetjes

  1. Muriël schreef:

   Hi Vera,

   Dank voor je bericht en de feedback. Ik heb het direct aangepast :-).

   Groetjes Muriël

Geef een reactie