Q&A

Prêt à Pregnant Talks With… Romy Boomsma

Ze is bloedmooi, de vrouw van Arie Boomsma en de moeder van twee prachtige kids; Bobby Jo en Mozes Wolf. Vandaag praten we met Romy Boomsma over haar liefde voor draagdoeken, van één naar twee kids en nog veel meer. Laat je inspireren door deze power mom.

Gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon! Hoe waren de eerste maanden als mom of two?

Hectisch en heerlijk, maar dat vond ik het leven met 1 kind ook al. Bobby heeft karakter voor 10 namelijk. Mozes is een ontzettend tevreden en kalme baby dus hij gaat gelukkig heel makkelijk mee in onze bestaande routines.

Hoe doet Bobby Jo het als grote zus? Is ze trots of stiekem ook weleens jaloers?

Bobby is heel lief en trots als grote zus en ze vindt Mozes het liefste en leukste dat ze ooit heeft gezien. Naar hem toe is er dan ook geen enkel teken van jaloezie, de moeite zit er vooral in dat ze aandacht gaat trekken als ik aan het voeden ben. Lees, een volle fles wasmiddel omkiepen, de keukenlades leeggooien, kattenvoer in het waterbakje gooien, wc rollen in de wc gooien, full on uittesten dus. Het lukt me niet altijd mijn lach in te houden en ik word steeds beter in lopend voeden zodat ze het huis niet afbreekt.

Hoe was de tweede zwangerschap in vergelijking met de eerste?

Mijn eerste en tweede zwangerschap waren een wereld van verschil. Bij Bobby voelde ik me helemaal niet lekker en kon ik er echt maar moeilijk van genieten. De zwangerschap van Mozes was ontzettend fijn en ik voelde me hartstikke goed. Of het ligt aan het verschil in hormonen tussen jongetjes/meisjes of omdat ik de tweede zwangerschap tot 35 weken, kalm aan en onder begeleiding, door heb gesport weet ik niet maar ik heb er de laatste keer echt van genoten. Ook al was het aanzienlijk drukker met een rondhobbelende peuter.

Had je ‘last’ van cravings?

Ik dronk liters spa rood met citroen, en ik heb al mijn hele leven een hekel aan koolzuur dus geen idee waar dat vandaan kwam. Hij was ook instant over na de bevalling! Een bepaald merk frambozenkwark wilde ik ook non stop eten, en opgeschuimde melk. Maar dan alleen op lattes, en met de koffie zelf had ik weinig maar alleen opgeschuimde melk zonder dat beetje koffiesmaak deed de truc niet. Totaal niet specifiek dus gelukkig.

Jij en Arie zijn fan van baby wearing. Wat zijn de voordelen volgens jullie voor Mozes en Bobby? En voor jullie zelf natuurlijk?

Bobby sliep de eerste maanden alleen maar op een van ons, en omdat ik fulltime thuis ben met de kinderen was dat dus vaak op mij. Toen ben ik begonnen met dragen, en het was voor ons allebei zo een enorme uitkomst. Bobby sliep en ik had mijn handen vrij waardoor ik gewoon dingen kon blijven doen. Arie is toen met een carrier gaan dragen, en ik met doeken. Toen ze gewoon in haar bedje wilde slapen overdag zijn we blijven dragen omdat het zo ontzettend handig is, zeker in een stad. En wij het zo gezellig vinden. Ik denk dat Bobby mede door het vele dragen zo ontzettend goed gehecht is, en zich veilig en geborgen voelt. Ze vindt het nu nog steeds heerlijk, al draagt vooral Arie haar nu aangezien ze ruim 13 kilo weegt en gigantisch is. Bij hem gaat dat nog super goed, ik zie eruit alsof er een reusje op me zit geplakt.

Je draagt het liefst de doeken van Artipoppe en hebt zelfs een wrap speciaal voor Mozes ontwerpen die zijn naam draagt. Hoe is dit tot stand gekomen?

Voor ik ging dragen had ik geen idee van de mogelijkheden, dat er zo ontzettend veel blends zijn, niet iedereen dezelfde doek fijn vindt, en hoeveel verschillende manieren van knopen er zijn. Tijdens mijn eerste shoot met Anna droeg ik een doek die ‘Argus Charlie’ heet en dat is altijd mijn favoriet gebleven vanwege de blend. Hij is lichtroze met lila, dus ik wist dat als ik ooit die doek zou tegenkomen in wat neutrale/stoerdere kleuren het weer mijn favoriet zou worden. Ik vroeg Anna of dit mogelijk was, en zij vond het een ontzettend leuk idee waardoor we hem samen zijn gaan samenstellen, en de stoffen zijn gaan uitzoeken. Het is de doek die ik het meest gebruik nu, en ik vind het al helemaal bijzonder hem later door te kunnen geven aan Mozes.

Mozes was in mijn buik al ontzettend in balans met mij, heel gek, maar dat heb ik echt zo ervaren. Dat blijkt helemaal te kloppen nu hij bij ons is. Hij heeft veel meer Arie zijn karakter, terwijl Bobby hartstikke op mij lijkt. Arie en ik botsen nagenoeg nooit, en ik merk dat ik datzelfde gevoel bij Mozes heb terwijl ik Bobby echt meer als een spiegel ervaar. Ze is fantastisch en pittig tegelijk, Mozes zacht en kalm. Heel benieuwd of dat zo blijft!

Gebruik je liever een Artipoppe wrap of ga je liever voor het gemak van de carrier?

Ik draag zelf liever doeken dan carriers, maar ik kan me ook voorstellen dat ik nu als Mozes wat groter is vaker voor carriers ga omdat die toch sneller om zijn dan een doek. En peuters geen geduld hebben, dus voor iedereen overzichtelijker als we snel kunnen vertrekken als dat nodig is. En die velvet carriers die nu uitkomen vind ik zó tof, dat Arie en ik ons nu al verheugen op dat Mozes groot genoeg is om erin te passen.

Heb je tips voor moms die willen starten met baby wearing?

Vraag een draagconsulente om hulp als je het gevoel hebt dat het knopen niets voor jou is. Het is een kwestie van oefenen, maar als je doorhebt hoe het moet wordt het net als veters strikken. Echt. Het is zo fijn voor ouder en kind dat ik het niet genoeg kan aanraden.

Hoe omschrijven jouw vrienden en familie jou in 10 woorden?

Oei, ik vind die vraag altijd zo lastig maar ik denk vooral:
Koppig, eigenwijs, eigenzinnig, eerlijk, duidelijk, liefdevol, trouw, zorgzaam, creatief, doortastend

Welke Instagram accounts volg jij dagelijks?

Ik geloof niet dat ik dingen echt dagelijks volg, ik scroll er vaak wat doorheen en kijk graag stories. Driekwart van de accounts die ik volg zijn moeders, of moedergerelateerd en de rest zijn interieurs. Vooral de hele moedercommunity (de positieve dan, met de negatieve betweterige moeders kan ik niet zoveel en begrijp ik nooit zo goed) op instagram vind ik ontzettend leuk. Ik heb al zóveel leuke moeders ontmoet daardoor.

Wat is jouw quilty pleasure?

Ik geloof niet dat ik guilty pleasures heb, saai hè?

Hoe vind jij ontspanning tijdens stressvolle periodes? Kun je jouw ultieme mommy me time moment beschrijven?

Een lesje krachttraining (die lessen heten Strongher en zijn fantastisch) of yoga in de Vondelgym, en een heerlijke facial bij Soap op de Spuistraat. Tijdens zo’n blokje van een uur of 3 kan ik al zó ontzettend bijtanken. Daarna mis ik de kindjes al, ik ben zo’n moeder.

Je ziet er alweer waanzinnig uit na de geboorte van Mozes. Hoe doe je dat? Ben je vaak te vinden in de gym van Arie? Of heb je andere manieren om fit en healthy te blijven?

We eten gezond thuis, geen vlees en veel plantaardig. Geen frisdranken, en over het algemeen weinig geraffineerde suikers (zwangerschappen tellen niet, bakken Häagen-Dazs Macademia nut brittle gingen er net wat te makkelijk in) sporten doe ik zo tussen de 1 en 3 keer per week. Nu met twee kindjes en het geven van borstvoeding is dat nog een beetje zoeken maar ik ga in ieder geval 1 keer, en 3 keer zou ideaal zijn. Ik volg lessen krachttraining in de Vondelgym genaamd ‘Strongher’ en de lessen zijn veel gericht op het herstel na een zwangerschap, en de lessen bestaan uit maximaal 8 vrouwen. Heel fijn. Mijn basis is fit, maar alles is nog hartstikke zacht en mijn buikspieren beseffen zich pas net weer dat ze nog bestaan. Komt allemaal vanzelf wel weer, vind het lang geven van borstvoeding belangrijker dan direct weer ‘in shape’ te zijn.

And last but not least…… Wat is jouw ultieme mommy tip?

Niet teveel druk maken, en al helemaal niet om hoe andere ouders iets doen, of hoe iets ‘hoort’. Er is geen goed of fout, geen handleiding, en geen kind hetzelfde. Altijd op je eigen moedergevoel vertrouwen en je goed beseffen dat de beelden die je online ziet maar flarden uit levens zijn. In die levens heerst ook gewoon chaos, en die kinderen zijn ook gewoon soms kleine klootzakjes.

 

Add a comment

Geef een reactie