Vlogs

THE MOM VLOG Episode 62- Rijangst overwinnen met Giovanca

Wist je dat 8 op de 10 vrouwelijke bestuurders zich weleens onzeker voelt tijdens het rijden bij slechte weersomstandigheden? Ook verandert er heel veel qua rijstijl op het moment dat vrouwen moeder worden. BMW Group Nederland geeft aan dat uit het onderzoek* wat ze hebben uitgevoerd onder jonge gezinnen ook is gebleken dat zeker 70% van de vrouwen interesse heeft in het verbeteren van hun rijvaardigheid.

Dat was de aanleiding om in 2016 met een aantal moms een bezoek te brengen aan de BMW Driving Experience in Zandvoort. Moeders (waaronder  Liza Sips, Chantal Bles, Marvy Rieder en Giovanca Ostiana) namen allemaal deel aan de BMW Driving Experience als onderdeel van de befaamde Prêt à Pyjama party. In de BMW 2 Serie Active Tourer is het team onder meer gaan slippen, uitwijken en leerden ze om een noodstop te maken. Dit om de rijvaardigheid te verbeteren. Ook contributor Giovanca was van de partij maar zij kampt al jaren met rijangst. Uiteindelijk is het team er in geslaagd om Giovanca over de streep te trekken, zodat ze toch in de auto is gestapt. Een mooie eerste stap om haar angst te overwinnen.

In september 2017 reden de dames een rally tijdens de BMW Goes Dutch Experience in de X1 Orange Edition. En als navigator van Kim Kötter begon het bij Giovanca te kriebelen om toch weer een poging te wagen achter het stuur. Want zeg nou zelf, hoe fijn is het als mom als je de vrijheid hebt om van A naar B te gaan? Even naar het consultatiebureau, langs familie of de wekelijkse boodschappen. Het wordt allemaal een stuk makkelijker als je mobiel bent (mits je natuurlijk de luxe hebt om een auto tot je beschikking te hebben 🙂

Genoeg redenen om 2018 van start te gaan met het tackelen van dit probleem. Want helaas is een dag rijden niet meteen voldoende om geheel je angsten te overwinnen. Samen met BMW Nederland organiseerden we een speciale rijdag voor Giovanca alleen. Tijdens deze BMW Driving Experience heeft Janine alles vastgelegd met haar vlogcamera om goed in beeld te brengen hoe Giovanca deze challenge aan ging.

 

*bij 509 afgenomen vragenlijsten valt met een betrouwbaarheid van 95% te concluderen dat de steekproefuitkomst maximaal 4,3% zal afwijken van de werkelijke situatie (als alle Nederlanders in de doelgroep ondervraagd zouden zijn).

Add a comment

Geef een reactie